Stavanger Aftenblad

Festfotbal­l og perlescori­ng i årets første seier for Sandnes Ulf

FOTBALL: Vard Haugesund var aldri i naerheten av å true Sandnes Ulf. De lyseblå ga seg ikke før de hadde scoret fem.

- Tom Gøran Haukalid tom.goran.haukalid@aftenblade­t.no

– Det var et stort steg fram, og veldig solid. Spesielt defensivt i forhold til de siste kampene, selv om det er en helt annen motstander i dag. Det er kjekt at vi hever oss i dag, sier Sandnes Ulf-trener Bjarne Berntsen like etter 5–0seieren.

De to forrige treningska­mpene til Sandnes Ulf har endt med 1–4tapet mot Viking og 0–3 tapet mot Bryne.

Lørdag var det andredivis­jonslaget Vard Haugesund som kom på besøk, og Sandnes Ulf tok tidlig tak i kampen. Laget sto høyt, og jobbet også med å spille seg ut bakfra.

Det tok 26 minutter før første mål scoring kom. Da vendte Matias Belli Moldskred pent opp inne i 16-meteren før han avsluttet. Skuddet gikk via en Vardspille­r og i mål bak en sjanseløs keeper.

Sandnes Ulf skapte et par sjanser før og etter scoringen i førsteomga­ng, men det sto altså bare 1–0 til pause.

– Det lugger litt i førsteomga­ng, men andreomgan­g er ekstremt bra. Vi spiller ikke om poeng, men det er uansett aldri en god følelse å tape kamper. Det er viktig å få inn gode opplevelse­r, spesielt med en ung gruppe, sier Ingvald Halgunset.

Andreomgan­g var ikke mer enn 45 sekunder gammel før nevnte Halgunset hamret ballen i mål. Artan Memedov førte og førte før han spilte ballen pent ut til dagens kaptein, som var sikker fra 13 meter.

Et kvarter senere vartet Horenus Tadesse med en skikkelig perle. Etter litt klabb og babb i feltet, trillet ballen ut til 16-meteren. Der sto midtbanesp­illeren, og plasserte ballen lekkert i krysset.

De siste 30 minuttene spilte hjemmelage­t med stor selvtillit. Etter 69 minutter spilt var det Belli Moldskred som ble spilt fri på høyrekante­n. Derfra banket han ballen inn i boks, og da kunne Memedov spasere inn 4–0.

– Dette bygger selvtillit, og det viser at vi er gode når det klaffer. Det er viktig å få inn slike seiere, sier Memedov som fornyet kontrakten med Sandnes Ulf i vinter.

Etter 87 minutter var det Daniel Braut sin tur til å komme på scoringsli­sten. Nok en gang var det Memedov som førte ballen lenge før han prikket ballen inn til Braut, som hadde ingen problemer med å sette inn 5–0 fra fem meter. Det ble også sluttresul­tatet.

Neste kamp for Sandnes Ulf er hjemme mot Arendal 18. februar.

?? JARLE AASLAND ?? Horenus Tadesse klistret ballen i krysset etter 60 minutter spilt.
JARLE AASLAND Horenus Tadesse klistret ballen i krysset etter 60 minutter spilt.