Stavanger Aftenblad

– Vi kan heller booke dem inn på hver sin suite på Atlantic

STAVANGER: Transporto­rdningen «Hjem for en 50-lapp» tilbys ungdom som bor i distrikten­e en trygg hjemreise fra Stavanger sentrum til Finnøy og Rennesøy. Nå skal ordningen evalueres etter å ha fungert i rundt ett år.

- Elisabeth Risa elisabeth.risa@aftenblade­t.no Christine Andersen Johnsen christine.johnsen@aftenblade­t.no

Moi Nilsen (Frp) om busstilbud for unge:

– Hensikten er god, men det er for dyrt, sier Leif Arne Moi Nilsen. Han er medlem av fylkesting­et og bystyregru­ppen for Stavanger Frp.

Om ti dager skal ordningen transporto­rdningen «Hjem for en 50-lapp» evalueres i utvalg for miljø og utbygging. Sakspapire­ne fra administra­sjonen er klar, og det er etter en gjennomgan­g av disse at Moi Nilsen reagerer.

Reagerer på prisen

Resultater fra ordningen er nå evaluert.

Oppsummeri­ngen viser at til sammen 40 ungdom på Rennesøy benyttet ordningen. Antall passasjere­r i minibussen­e varierte med mellom fire og null passasjere­r per tur.

Pris: 110.000 kroner.

For Finnøy ble det satt opp 40 turer. Til sammen benyttet 76 passasjere­r seg av tilbudet. Antall passasjere­r varierte mellom null og åtte passasjere­r per tur.

Pris: 125.000 kroner.

Moi Nilsen påpeker at det altså har kostet 2750,- per passasjer på Rennesøy, og 1644,- per passasjer på Finnøy.

– Prisen for å få ungdommene hjem, om en regner stykkpris, er helt hinsides. Vi kunne jo heller booket dem inn på hver sin suite på hotell Atlantic, sier Moi Nilsen til Aftenblade­t.

Vil vurdere båttranspo­rt

Han sier han heller vil se på andre muligheter for å få ungdommene hjem til distrikten­e.

– Vi kan vurdere båttranspo­rt, vi må i hvert fall utrede et alternativ og vurdere kostnadene, sier Moi Nilsen.

Administra­sjonen ved direktør for bymiljø og utvikling Leidulf Skjørestad skriver i sin konklusjon at de vil søke om nye midler fra Kolumbus for å videreføre tilbudet.

– Helt uenig med Moi Nilsen

Birger Wikre Hetland (Sp) er kollega av Nilsen i utvalg for bymiljø og utvikling, og er blant annet medlem av Finnøy kommunedel­sutvalg. Han sier at han er helt uenig med Moi Nilsen.

– Jeg mener at dette er en god ordning som vi nettopp har begynt å innarbeide. Det mener jeg vi bør fortsette med, sier han, og legger til:

– Ordningen har vaert veldig bra for de den gjelder, spesielt ungdommer som skal til Finnøy som ikke har kollektivt­ransport.

– Moi Nilsen nevner båt som et alternativ?

– Båt kunne vaert et alternativ, men jeg vil tro at det er dyrere å drifte en båt enn minibuss. Båt kan vi eventuelt se på når belegget på bussen er for stort. Men jeg håper at kommunen søker Kolumbus og fylkeskomm­unen om å videreføre ordningen.

 ?? FREDRIK REFVEM ?? – Hensikten med «Hjem for en 50-lapp» er god, men ordningen er for dyr, mener Leif Arne Moi Nilsen.
FREDRIK REFVEM – Hensikten med «Hjem for en 50-lapp» er god, men ordningen er for dyr, mener Leif Arne Moi Nilsen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway