Stavanger Aftenblad

Skole og helse, eller kultur? Ja takk til alt!

KULTURPOLI­TIKK: Et yrende kulturliv vil vaere en katalysato­r til inntekt og vekst som vil komme skole og helse til gode. Fremtidig nyskapning, utvikling og vekst skapes i skjaerings­punktet mellom naeringspo­litikk, kulturpoli­tikk og velferdspo­litikk.

- Kristine Haaland Listekandi­dat for Sandnes Høyre

Flere har tatt til orde for at Sandnes ikke har økonomi til kulturutvi­kling av området rundt Kinokino og Gamlatorge­t. Det er en kjensgjern­ing at byen trenger utvikling og naering for å imøtegå krevende velferdsop­pgaver fremover, men kulturens rolle må ikke undervurde­res.

Naering, velferd og kultur er områder innenfor politikken som tradisjone­lt har vaert atskilt, men som er blitt mer integrert de senere årene. Naeringsli­v og kultur bidrar på hver sin måte til å skape kreativite­t og vekst i lokalsamfu­nnet. Ved å sette søkelys på naering og kultur, og samvirke mellom disse, vil vi kunne øke verdiskapn­ingen i kommunen.

Kultur og naering

På den ene siden kan økt produksjon av kunst og kultur tilby kulturlive­t nye utviklings­muligheter. På den andre siden kan det sette ytterliger­e fart i en naeringsut­vikling basert på innovasjon, kreativite­t og idérikdom. Samspillet mellom kultur og naering vil tiltrekke rekrutteri­ng og talentutvi­kling. Kultur er viktig – også som naering i byutviklin­g og for å gjøre Sandnes enda mer attraktiv.

Muligheten­e for samspill i skjaerings­punktet mellom kultur og naering er knyttet til flere forhold: Kultur i seg selv er en naering i vekst. I utviklinge­n av baerekraft­ige regioner legges det stadig mer vekt på kulturbase­rte utviklings­strategier. Baerekraft­ige regioner vil vaere et konkurrans­efortrinn i fremtiden. Naeringsli­vet søker inspirasjo­n og kompetanse i kunst- og kulturlive­t for å utvikle egne medarbeide­re, organisasj­on og produkter.

Identitet og stolthet

I Sandnes trenger vi naeringsut­vikling blant annet for å øke skatteinnt­ektene, sånn at vi kan fortsette å drive skole og helse i henhold til lovverket og til en kvalitet vi er stolt over. Kultur, naering og velferd henger sammen. Sandnes er i sterk vekst og vi trenger kultur for å kunne møte en fremtid der byen er attraktiv for de som skal bo her. Skole og helse er selvsagt viktige grunneleme­nter, men vi vil også ha en by med identitet og stolthet. Etter min mening er samtidig satsing på kultur og naeringsut­vikling helt avgjørende for at Sandnes skal kunne møte fremtiden. Det å vaere sandnesgau­k skal vaere et kvalitetss­tempel.

Med hjerte for Sandnes ønsker jeg derfor kulturutvi­kling av kvartalene rundt Kinokino og Gamlatorge­t hjertelig velkommen.

 ?? KRISTIAN JACOBSEN ?? Paradis Brygge krever en bedre og sikrere veiløsning, skriver innsendern­e.
KRISTIAN JACOBSEN Paradis Brygge krever en bedre og sikrere veiløsning, skriver innsendern­e.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway