Stavanger Aftenblad

«Jeg vet at det kan bli en tøff jobb, og håper jeg klarer å stå i det»

FOTBALL: Lave tilskuerta­ll og krevende økonomi er noe av det som har skapt hodebry for Sandnes Ulf. Den nye sjefen i klubben har klare tanker om hva klubben kan bli bedre på.

- Tom Gøran Haukalid tom.goran.haukalid@aftenblade­t.no

– Jeg er veldig stolt over tilliten fra styret, og jeg har opplevd en enorm støtte etter nyheten kom ut. Jeg vet at det kan bli en tøff jobb, og jeg håper jeg klarer å stå i det. Jeg ser store muligheter for å få til noe her, sier Øystein Elvestad.

Han legger trykk på «store».

Mandag i forrige uke kom nyheten om at det er 38-åringen som tar over sjefsstole­n etter Tom Rune Espedal.

Elvestad har vokst opp på Lura, og bor nå på Bogafjell. I lokalfotba­llen har han trent både Sola og Lura, men det er liten tvil om at han er en ekte lyseblå.

I perioden 2004–2010 spilte han 146 kamper for Sandnes Ulf. I tillegg har han vaert vaktmester og U23-assistentt­rener, samt speaker for klubben. De siste årene har han jobbet som kommersiel­l leder i Sandnes Ulf.

Spillerne skal ta større ansvar

– Nå går jeg over til en rolle hvor jeg har det siste ordet, men jeg kommer ikke til å endre meg som person. De valgene jeg kommer til å ta, vil jeg ta for klubbens beste. Samtidig kommer jeg ikke til å gjøre store endringer fra start.

Jeg har mine tanker om hva vi kan bli bedre på, men ting fungerer veldig bra nå.

– Hvilke tanker er det?

– Jeg ønsker blant annet at spillerne skal ta en større del av ansvaret for å bygge opp interessen rundt Sandnes Ulf. Det er noen konkrete tiltak vi kan gjøre som er positivt for byen. Vi kan for eksempel møte barn og unge på deres hjemmebane en gang i uken, for å vise oss og skape en relasjon, sier han og fortsetter:

– Barna som vokser opp nå er framtidens supportere. De skal vite hva spillerne heter, tenke på dem når de legger seg, og spør foreldrene om å gå på Sandnes Ulf-kamp, sier mannen som selv har en samboer og en treåring hjemme.

– Må tenke på hver krone vi bruker

Lavt tilskueran­tall og en krevende økonomi er noe av det som har skapt mest hodebry for klubben de siste månedene.

De to tingene henger tett sammen, og er blant de største utfordring­ene Elvestad møter når han tar over sjefsstole­n om et par uker.

– Alle vil selvfølgel­ig ha mer ressurser, men vi må vaere nøkterne. Det er utgangspun­ktet nå. Om det endrer seg vet vi aldri, men vi må jobbe med det vi faktisk kan gjøre noe med.

Ettersom pengesekke­n strammes inn, erstattes ikke Elvestad med en ny ansatt i den kommersiel­le avdelingen når han blir daglig leder.

– Det blir et tøft 2023. Vi må tenke på hver krone vi bruker, og hvis noen i utgangspun­ktet skal inn, må noen også ut. Det er likevel et bra utgangspun­kt at vi har 18 spillere på kontrakt før sesong, hvorav ni av de som startet opprykkska­mpen mot Kongsvinge­r er her ennå.

– Vi er også et ungt og lokalt lag - noe folk har etterspurt i mange år. Så nå må folk komme

Jeg ønsker blant annet at spillerne skal ta en større del av ansvaret for å bygge opp interessen rundt Sandnes Ulf. Øystein Elvestad

på stadion, legger han smilende til.

– Prestasjon­ene vil variere

Elvestad er tydelig på at det er gode muligheter for å skape folkefeste­r på Øster Hus Arena. Treningska­mpen mot Viking i januar er et bevis på akkurat det.

– Samtidig er det bare 25 år siden Sandnes Ulf var et bydelslag, og det henger nok litt igjen. Det jobber vi for å snu nå.

I fjor ble det fem seier på 15 hjemmekamp­er for Sandnes Ulf. Det må også snu, legger han til.

– Utfordring­en til Sandnes Ulf, fotballen og kulturen er tidene vi lever i. Vi kjemper om samme lommebok som alle andre. Derfor må vi ha et produkt som folk kan identifise­re seg med, og da må vi også begynne å vinne fotballkam­per. Vi kan gjøre så godt vi kan med å bygge opp fram mot kamp, men i fjor var det mange som dro hjem skuffet fra stadion.

– Når er neste gang Sandnes Ulf kjemper om opprykk?

– Det kan skje i år, og det kan skje om tre år. Med et ungt lag må vi forvente variasjone­r i prestasjon­ene. Havner vi i en flytbølge kan det vare lenge. Motsatt vil det vaere tøft å komme ut av den. Men Bjarne Berntsen vet hva dette går i, og har lyktes mange ganger før med dette. Jeg er overbevist om at Sandnes Ulf er på riktig vei.

– Skal klare å stå i det

Som kommersiel­l leder, og mangeårig kollega av Tom Rune Espedal, vet han at daglig lederrolle­n byr på et stort press. Spesielt kan det koke med mediehenve­ndelser i tøffe tider.

– Jeg skal vaere meg selv i media. Uttalelsen­e mine skal jeg kunne stå for i tøffe og gode tider. Jeg har ingen problemer med å svare på spørsmålen­e som måtte komme, og de skal vaere aerlige og redelige. Jeg vet at media er en del av jobben, og det er jeg forberedt på.

– Hvordan er du forberedt på motgang og eventuelt tøffere tider?

– Selv om det ikke er helt det samme trykket, har jeg erfaring med det fra tiden som Sola-trener da vi rykket opp til andredivis­jon, og ned etterpå. Nøkkelen er å ha et klart mål, som alle jobber felles mot og har tro på. Det blir nok en prøvelse med et press som jeg ikke har opplevd tidligere, men jeg kjenner meg selv godt nok til å vite at dette er noe jeg skal klare å stå i.

– Og en utfordring jeg skal klare å påvirke positivt, avslutter han.

 ?? ANDERS MINGE ?? – I sesongen har spillerne som oftest én økt til dagen. Det er mye tid etter trening, og jeg tror også spillerne seg verdien av å bidra utenfor banen.
ANDERS MINGE – I sesongen har spillerne som oftest én økt til dagen. Det er mye tid etter trening, og jeg tror også spillerne seg verdien av å bidra utenfor banen.
 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway