Stavanger Aftenblad

Vil inn i politikken

FOTBALL: Styreleder i Sandnes Ulf, Terje Hopen, sier at han var motivert for å fortsette, men at han nå vil prioritere tiden sin til andre oppgaver og verv.

- Tom Gøran Haukalid tom.goran.haukalid@aftenblade­t.no

– Jeg har gått noen runder med både meg selv og familien. Nå tror jeg tiden er inne for at noen andre skal få slippe til som styreleder, sier Terje Hopen.

46-åringen har vaert i styret til Sandnes Ulf siden 2009. Fra 2010–2011 var han styreleder, og i perioden 2011–2013 var han nestleder. Fra 2013 ble han igjen styreleder, noe han har vaert fram til i dag.

– Jeg hadde egentlig bestemt meg for å trekke meg da stadion sto klar. De siste årene fra da stadion ble åpnet har krevd ekstremt mye, blant annet på grunn av korona, ekstrautgi­fter på strøm og andre uforutsett­e ting. Jeg har motivasjon til å fortsette, men jeg har også et ansvar overfor de hjemme med tre unger og kone, sier Hopen.

– Ikke nådd det målet

På spørsmål om det var en vanskelig avgjørelse, kommer svaret fort:

– Ja, det syns jeg. Da jeg gikk inn i Sandnes Ulf sammen med Tom Rune Espedal, mente vi det var et enormt potensial som ikke var tatt ut, og vi ville se hvor langt vi kunne ta det. Vi har tatt ut mye av det potensiale­t og satt preg på klubben de siste årene.

– Så har vi ikke nådd det siste målet, som var å gå opp i det beste selskapet igjen, men det har vaert en fantastisk reise. Det blir nesten et paradigmes­kifte når jeg og Tom Rune nå snart er ferdige.

Hopen er fra før av engasjert i arbeidet med å få på plass en ny turnhall på Sola, i tillegg til å vaere turntrener for et aldersbest­emt lag på Sola.

– Jeg har også sagt meg villig til å stå på Høyre sin valgliste i lokalpolit­ikken i Sola. Det er summen av alt som gjør at jeg ikke fortsetter i Sandnes Ulf, selv om jeg fortsatt kommer til å ha et engasjemen­t i klubben.

Ny leder 8. mars

Hopen planlegger nemlig å stille sitt kandidatur som leder for valgkomite­en i Sandnes Ulf.

Valgkomite­ens oppgave er å finne medlemmer, inkludert styreleder, til klubbens styre.

Ny styreleder vil bli presentert på årsmøtet 8. mars.

Nåvaerende leder for valgkomite­en, Jan Einar Thesen, sier at de har siktet seg inn på en konkret kandidat, men ønsker ikke å røpe hvem dette er på nåvaerende tidspunkt.

Årsmøtet skal stemme over styrekandi­daten(e) 8. mars. Da vil ny styreleder formelt bli utnevnt.

Jeg har motivasjon til å fortsette, men jeg har også et ansvar overfor de hjemme med tre unger og kone.

Terje Hopen, styreleder i Sandnes Ulf

 ?? EGIL Ø. NAERLAND ?? Terje Hopen og Tom Rune Espedal har de siste årene vaert klubbens styreleder og daglige leder. I mars er begge ferdige. – Jeg tok den endelige avgjørelse­n i helga. Jeg var også på stadion under treningska­mpen, og jeg kjenner at jeg kommer til å savne dette, sier førstnevnt­e.
EGIL Ø. NAERLAND Terje Hopen og Tom Rune Espedal har de siste årene vaert klubbens styreleder og daglige leder. I mars er begge ferdige. – Jeg tok den endelige avgjørelse­n i helga. Jeg var også på stadion under treningska­mpen, og jeg kjenner at jeg kommer til å savne dette, sier førstnevnt­e.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway