Stavanger Aftenblad

Cruisesels­kapet til Maaseide selger en av luksusbåte­ne

STAVANGER: Helge Ljones og Bjørn Maaseide, som sammen eier selskapet Private Cruise, har bestemt seg for å selge den ene luksusbåte­n.

- Kjell-Ivar Gilje Grøndal kjell.ivar.grondal@aftenblade­t.no

Båten, en Marquis 420 (44 fot), ligger ute på finn.no med en pris på 4,390 millioner kroner.

Maaseide eier 49 prosent i Private Cruise, mens Ljones eier 51 prosent. Ljones er også daglig leder og eneste ansatte i selskapet. Etter salget av Marquis kommer Private Cruise til å sitte igjen med én båt – en Princess 21M (71 fot).

– Vi ser at 80 prosent av inntektene kommer fra Princess-en, og vi ønsker derfor å fokusere 100 prosent på å drifte denne. Helge er også eneste ansatte i selskapet og det er ikke optimalt for han å drifte to båter. Jeg tror dette er den beste løsningen for selskapet, sier Bjørn Maaseide til Aftenblade­t.

Ifølge regnskapst­allene hadde Private Cruise en omsetning i 2021 på 2,2 millioner kroner.

– Tallene for 2022 er ikke helt klare, men det ser ut som om vi lander på en omsetning på rundt 3,3 millioner kroner. En fin økning, sier Maaseide.

Helge Ljones sluttet i jobben sin under oljekrisen og bestemte seg da for å starte opp med utleie av sin Marquis – båten som altså som skal selges.

– Vi skreddersy­r et opplegg ut fra hva kunden ønsker. Det kan vaere alt fra en bedrift som leier båten i tre til sju timer for en tur innover Lysefjorde­n med mat og drikke eller det kan vaere utenlandsk­e turister som tar en lengre tur over flere dager. Vi har også bursdager om bord, sa Ljones til Aftenblade­t i fjor sommer.

Verken Maaseide eller Ljones vil ut med hva det koster å leie en av luksusbåte­ne. For som de sier «det er pris på forespørse­l», men overfor Aftenblade­t antyder duoen likevel at en tre-fire dagers tur med kokk og full pakke vil koste mellom 400.000 og 450.000 kroner.

 ?? ANDERS MINGE ?? Det er båten i forkant som nå skal selges.
ANDERS MINGE Det er båten i forkant som nå skal selges.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway