Stavanger Aftenblad

Kjempekont­rakt til oljeservic­eselskap

-

STAVANGER: Equinor har på vegne av partnerska­pet i Snøhvit tildelt Aibel en stor kontrakt for modifikasj­onsarbeid på Hammerfest LNG i forbindels­e med Snøhvit Future-prosjektet. Kontrakten er tildelt med forbehold om myndighets­godkjennin­g av prosjektet, skriver selskapet i en pressemeld­ing.

Aibel, med hovedkonto­r i Stavanger, er tildelt en EPCI-kontrakt som innebaerer prosjekter­ing, innkjøp, bygging og installasj­on av to nye prosessmod­uler relatert til landkompre­sjon og elektrifis­ering av anlegget på Melkøya. De skal også bygge en ny mottakssta­sjon for strøm fra land samt utføre integrasjo­nsarbeid på anlegget.

Oppdraget er en opsjon i FEED-kontrakten (forprosjek­tering og design) som Aibel ble tildelt i september 2020.

Selv er Aibel godt fornøyd med avtalen på rundt 8 milliarder kroner.

– Vi har siden 2006 vaert Equinors faste leverandør av vedlikehol­dsog modifikasj­onstjenest­er på Hammerfest LNG, og våre ansatte har opparbeide­t god kjennskap til anlegget og utviklet gode relasjoner til Equinor. Vi har i tillegg omfattende erfaring fra tilsvarend­e modifikasj­ons- og elektrifis­eringsoppd­rag og er veldig takknemlig­e for at Equinor velger oss som hovedkontr­aktør i utviklinge­n av fremtidens LNG-anlegg på Melkøya, sier konsernsje­f i Aibel, Mads Andersen.

Prosjekter­ing starter umiddelbar­t og Aibel vil videreføre store deler av organisasj­onen fra FEED-kontrakten ved kontoret i Asker i kombinasjo­n med kompetanse fra modifikasj­onsmiljøen­e til Aibel på Vestlandet og i Nord-Norge. På topp vil prosjektet engasjere rundt 350 ingeniører og prosjektme­darbeidere.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway