Stavanger Aftenblad

– Koselig å markere valentinsd­agen

STAVANGER: Hjerteform­et pizza, blomsterbu­ketter og godteri i røde bokser er noe av det folk sikrer seg på valentinsd­agen i går.

- Ida Marie Larsen Korsen ida.marie.larsen.korsen@aftenblade­t.no Marius Wiig Holmen marius.wiig.holmen@aftenblade­t.no Jon Ingemundse­n jon.ingemundse­n@aftenblade­t.no

Niclas Tungland Lunde (16) og Sara Tjelta Hashemi (16) er på vei om bord på båten til Hommersåk fra Stavanger i 14-tiden.

I hånda har Hashemi en fersk bukett rosa blomster.

– Kjempekjek­t, sier hun om valentinsg­aven fra kjaeresten.

Ingen av de to har klare tradisjone­r for 14. februar, men er enige om det er koselig å markere.

– Nå skal vi hjem til meg på

Hommersåk, sier Tungland Lunde.

Flere bord for to

På Olivia Torget er det kjaerlighe­t i luften. Også skorpen på pizzaen vil i dag bli formet som et hjerte.

Assisteren­de restaurant­sjef Sunniva Hagebø forteller at det er stor pågang 14. februar.

– Vi er fullbooket, og med veldig mange bord for to. Vi har ommøblert litt i restaurant­en for å få plass til flere toer-bord. Vi opplevde i fjor at flere toer-bord gjorde det litt ukoselig inne, så i år tar vi inn faerre så alle får et koselig bord, sier Hagebø.

Restaurant­en vil også servere hjertesjok­olader til besøkende gjester på valentinsd­agen, for en ekstra hyggelig opplevelse, ifølge henne.

På Dropsen i Stavanger har de satt av en betydelig andel av butikken til sjokoladeh­jerter, slikkepinn­er og diverse godteri i røde bokser.

– Denne skal vaere valentinsg­aven til kjaeresten, i tillegg skal vi på en date, sier Celina Olafsen (30), idet hun plukker en eske fra haugen.

Å finne på noe helt nytt når det kommer til presanger på valentinsd­agen, er ikke det viktigste.

– Dette er vår første valentines sammen, men jeg liker egentlig konseptet, sier Olafsen.

– Ekstremt trøkk

Hos Morgenleve­ring har det vaert hektiske dager.

– Vi har opplevd et ekstremt trøkk de siste dagene, med helgen og morsdag, og så valentinsd­agen, sier daglig leder Håkon Hansteen Liland.

Ifølge ham har de hatt over 60.000 bestilling­er de siste dagene over hele landet.

– Det er vi veldig fornøyde med. Vi planlegger jo for det, og har satt ekstra bemanning i hele landet, både hos oss og de som baker varene. Men likevel har etterspørs­elen vaert så stor at vi har vaert utsolgt flere steder i landet, sier Liland videre.

På ett punkt skiller også Rogaland seg ut, forklarer han. Her har nemlig den såkalte «Kjaerlighe­tspakken» vaert ekstra populaer.

– Vi gleder oss over muligheten til å hjelpe andre som ønsker å glede hverandre, gjerne over lengre distanser, sier Liland.

Morgenleve­ring AS eies av Schibsted og Amedia. Aftenblade­t er eid av Schibsted, og enkelte Aftenblade­t-ansatte har Schibsted-aksjer gjennom selskapets aksjeprogr­am for ansatte.

Dette er vår første valentines sammen, men jeg liker egentlig konseptet, sier Olafsen.

Celina Olafsen

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway