– Jeg likte moralen og at vi ikke ga opp på 2–4

FOTBALL: Viking så ut til å gå på et pinlig hjemmetap mot EIK, men slo tilbake på sterkt vis på slutten av oppgjøret.

- Alexander Larsen alexander.larsen@aftenblade­t.no

Viking reddet uavgjort i målfest mot EIK:

– Jeg likte moralen og at vi ikke ga opp på 2–4. At vi klarte å score to mål på slutten av oppgjøret.

Det sier Viking-trener Bjarte Lunde Aarsheim etter at han og Morten Jensens lag reddet 4–4 og uavgjort i treningska­mpen mot EIK på SR-Bank Arena tirsdag.

Det var et kraftig redusert Viking-lag som tok imot tigrene foran noen hundre tilskuere.

Magnus Rugland Ree - Anders Molund, Jone Berg, Shayne Pattynama, Lars Erik Sødal, Simen Kvia-Egeskog og Edvin Austbø var bare noen av spillerne som fikk muligheten til å vise seg fram, mens Niklas Sandberg, Viljar Vevatne og Yann-Erik de Lanlay var blant de mer erfarne i startellev­eren.

Kampen som skulle vaere en anledning for å spille seg naermere en startplass på laget, virket i 1. omgang å bli det totalt motsatte.

Viking-treneren var ikke fornøyd med måten laget ble kontret på i den første omgangen. Heller ikke hvordan laget framsto defensivt gjennom hele kampen.

– Jeg vet disse kampene av og til er vanskelige å spille. Det viktigste denne uka er at alle spillerne mer eller mindre får 90 minutter, sier Lunde Aarsheim.

Allerede torsdag venter en ny test i bortekampe­n mot Bryne.

– Hvordan synes du spillerne med mindre spilletid grep sjansen i dag?

– Forskjelli­g. Hvis jeg skal framheve én spiller så må det vaere Edvin Austbø. Han var veldig god gjennom hele kampen.

Ellers var det litt for varierende, svarer Viking-treneren.

Skuffende Viking-omgang drømmestar­t for EIK

Det var ikke engang gått ett minutt da den første scoringen i kampen kom. EIK føk ut av startblokk­ene og tok en noe overrasken­de ledelse da kantspille­r Stian Michalsen hamret ballen i krysset bak en sjanseløs Magnus Rugland Ree.

Bortelaget kom godt i gang i kampen og hadde lenge god kontroll på det de mørkeblå foretok seg offensivt.

Hos Viking var det tydelig at relasjonen­e ikke var helt på plass og at de mange endringene hadde påvirket det offensive.

Det meste Viking skapte i den første omgangen kom som følge av gode enkeltmann­sprestasjo­ner, saerlig fra 17 år gamle Edvin Austbø, som etter 18 minutter hadde en avslutning i stolpen.

For ellers var det ikke mye

Treningska­mp, fotball

SR-Bank Arena

Mål: 0–1 Stian Michalsen (1), 0–2 selvmål, Viljar Vevatne (36), 1–2 Edvin Austbø (50), 2–2 Simen Kvia-Egeskog (59), 2–3 Heine Åsen Larsen (65), 2–4 Jan Inge Lynum (89), 3–4 Jesper Fiksdal (90), 4–4 Simen Kvia-Egeskog (90)

Dommer: Mischa Kellerhals, Orre IL

Gule kort: Simen Kvia-Egeskog, Viking. Heine Åsen Larsen, EIK.

Viking (4–3–3): Magnus Rugland Ree - Anders Molund, Jone Berg, Viljar Vevatne (Felix Lillehamme­r fra 46.), Shayne Pattynama - Yann-Erik de Lanlay, Lars Erik Sødal, Simen Kvia-Egeskog - Niklas Sandberg, Kevin Kabran (Jesper Fiksdal fra 71.), Edvin Austbø

EIK (4–3–3): Anders Klemensson - Fanuel Ghebreyoha­nnes Yrga-Alem, Ådne Midtskogen, Thomas Halstensen, Jo Stålesen - Chris Sleveland, Sivert Strangstad, Heine Åsen Larsen - Aleksander Kjellmann, Torben Dvergsdal, Stian Michalsen (Jørgen Voilås fra 34.) positivt å ta med seg. Og verre skulle det bli.

Etter 36 minutter doblet EIK ledelsen da svakt forsvarssp­ill hos Viking resulterte i at Viljar Vevatne satte ballen i eget nett.

At Viking lå under 0–2 til pause var det ingenting å si på.

Dramatisk avslutning

Viking respondert­e raskt etter hvilen og brukte bare et drøyt kvarter på å sette inn to scoringer og sørge for 2–2. Igjen var Austbø involvert med sin 1–2scoring, før Simen Kvia-Egeskog hamret ballen i krysset etter timen spilt.

Men EIK var ikke ferdigscor­et og bare fem minutter senere var tigrene i ledelsen etter en flott kontring. Tidligere Viking-spiller Heine Åsen Larsen sørget for 3–2-ledelse mot sine gamle lagkamerat­er.

Kampen roet seg etter hvert i større grad, og EIK var komfortabl­e med å la Viking trille ball uten å skape all verden.

Da Jan Inge Lynum satte inn 4–2 for EIK like før slutt, så det ut til at tigrene skulle vinne kampen.

Men to sene Viking-scoringer sørget for uavgjort.

?? ALEXANDER LARSEN ?? Viking-trener Bjarte Lunde Aarsheim var ikke fornøyd med det laget presterte defensivt i kampen mot EIK.
ALEXANDER LARSEN Viking-trener Bjarte Lunde Aarsheim var ikke fornøyd med det laget presterte defensivt i kampen mot EIK.
 ?? ALEXANDER LARSEN ?? Viking slo tilbake raskt etter pause, men så slo EIK til på ny.
ALEXANDER LARSEN Viking slo tilbake raskt etter pause, men så slo EIK til på ny.