Stavanger Aftenblad

«Umulige» Thingnes Bø med nytt VM-gull på normaldist­ansen etter rakettfart

-

SKISKYTING: Johannes Thingnes Bø måtte tåle to tilleggsmi­nutter på normaldist­ansen i skiskytter-VM i Oberhof, men forrykende fart i skisporet ga karrierens 16. VM-gull.

Thingnes Bø fortsatte dermed der han har startet mesterskap­et i Tyskland. Han har fire gull av fire mulige så langt.

– Det var bare en fantastisk dag i løypa. Jeg var så rolig før start. Jeg tok en veldig kort oppvarming, for jeg måtte passe på å ikke bli solbrent her ute, så jeg holdt meg inne i bua, gliste verdensmes­teren til NRK.

– Jeg hadde knallgode ski og følte meg bra på standplass. Rota bare med et par skudd, la han til.

Totalt har stryningen nå 16 VM-gull på merittlist­a. Ole Einar Bjørndalen har flest i skiskytter­historien med 20. Bjørndalen har 45 mesterskap­smedaljer totalt i karrieren. Thingnes Bø er nå oppe i 28.

Historisk bra

Stryningen har manglet gullet på normaldist­ansen. Tirsdag kompletter­te han sin fantastisk­e merittlist­e.

Thingnes Bø måtte tåle to bom standplass tirsdag, men fra startnumme­r elleve kom han likevel først til mål etter å ha smadret konkurrent­ene i langrennsf­art. Franske Quentin Fillon Maillet var blant annet slått med to og et halvt minutt i sporet.

– Jeg skjønte ingenting da jeg tok igjen han, og jeg skjønte ingenting da jeg kom først over mål. Det var ingen som hadde gått der, sa verdensmes­teren.

Seieren var hans niende på rad denne sesongen.

– Det skal egentlig ikke vaere mulig, sa Thingnes Bø.

Sølv til Laegreid

Sturla Holm Laegreid var naermest lagkamerat­en på søndagens jaktstart. Torsdag doblet han sølvfangst­en i Oberhof etter et nytt meget solid løp under tunge forhold.

Laegreid måtte tåle ett tilleggsmi­nutt. I mål var den regjerende verdensmes­teren på normaldist­ansen slått med ett minutt og ti sekunder av Thingnes Bø. I langrennst­id var han dermed slått med ytterliger­e ett minutt.

Svenske Sebastian Samuelsson truet Laegreids bronse, men var slått med fire fattige tideler av nordmannen. Dermed kopierte svensken plassering­en fra jaktstarte­n.

Nevnte Fillon Maillet ble nummer fire.

 ?? JAVAD PARSA / NTB ?? Johannes Thingnes Bø var i egen klasse i Oberhof.
JAVAD PARSA / NTB Johannes Thingnes Bø var i egen klasse i Oberhof.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway