Stavanger Aftenblad

La Mosvatnet få fred!

- Tormod W. Losnedal Stavanger Høyre Cille Ihle Stavanger Høyre

NATURVERN: Gresset har så vidt blitt grønt langs den nye flotte bekken ved Texaslunde­n før det politiske flertallet i Stavanger vil ha gravemaski­nene tilbake. Vi tenker det holder med inngrep nå.

Denne gang skal gravemaski­nene grave opp den store marken, sette opp benker, bord og vippedyr – og lage park der fuglene bor. La Mosvatnet få fred. Heldigvis er det en tverrpolit­isk enighet i bydelen.

I FNs tiår for naturresta­urering bør ikke kommunen bli tvunget til å bruke sju millioner kroner på et tiltak ingen etterspør. Det finnes ingen folkekrav om å lage tivoli rundt hele Mosvatnet på bekostning av grøntareal. Tvert imot. Folk ser ut til å ville ha naturområd­ene sine i fred. Bruk heller penger på å styrke det biologiske mangfoldet ytterliger­e, og gi oss som går tur her tilgang på enda bedre naturopple­velser.

Fra før av leker barna på lekeplasse­n ved Nordahl Griegs vei, tar en bolle på Mostun eller Kunstmusee­t, snurrer seg på karusellen på Mosvangen og klatrer høyt i den nye Tretoppen klatrepark. Kanskje drar de også over den store kulverten som foreløpig mangler innhold, og innom den nye parken ved trafostasj­onen for å hive pinner i pytten.

Forhåpentl­igvis klatrer de i noen traer på veien, hopper i en sølepytt og graver litt i jorden.

Mulig turen avsluttes i aktivitets­området ved Bokkaskoge­n barnehage, et aktivitets­område som for øvrig er vedtatt utvidet inn i et felt der traer nylig er plantet. Nok en gang må natur vike til fordel for alle andre gode formål. I Høyre tenker vi at det er nok nå. Det var også Frp og Venstre tidlig tydelige på, og etter hvert også alle andre partiers representa­nter fra Eiganes og Våland. Vi håper det politiske flertallet lytter til lokal motstand og skrinlegge­r dette prosjektet. Vi har mer enn nok tilrettela­gte arealer rundt Mosvatnet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway