Stavanger Aftenblad

Reidun Brekke Ydstebø 70 år

-

JUBILANT: Reidun Brekke Ydstebø på Kvitsøy blir 70 år i dag, torsdag 16. februar. Reidun vokste opp i Tysvaer på gard med mor, far og fire yngre brødre. Hun flyttet tidlig hjemmefra for å gå på Tryggheim, videre ble det Stavanger og Oslo. I Stavanger traff hun sin mann, de bodde noe i Wessels gate før de bygde hus på Kvitsøy. Der vokste det frem fire sønner og til slutt en datter. I dag har de også seks barnebarn.

Hun har jobbet størstepar­ten av livet som hjelpeplei­er på Kvitsøy kombisente­r (sykehjem). Hun har et enormt hjerte for eldre, og har fått pleie mange kvitsøybue­r. Hun er nå egentlig pensjonert, men får stadig telefon om å vaere vikar, og stiller ofte opp av fri vilje og ønske, nesten litt for ofte ifølge mann og (voksne) barn.

Hjemme er hun drivende på kjøkkenet – og liker å diske opp for alle som har meldt sin ankomst. Selv om hun skal på en aftenvakt, så gjør hun klar middag til de som skal ha det til 16.30 (fast tidspunkt).

Ellers må hun helst ha et strikketøy i hendene for å klare å sitte ned i sofaen en liten stund, hvis ikke spinner hun rundt i huset. Hun kan heldigvis sitte ned når hun har besøk, noe hun seetter veldig pris på.

Barnebarna får mye av tiden. Til farmor kan de alltid komme å få hjelp til å sy hull i bukser, lekser, mat, bli kjørt, spille, overnattin­g og snakke sammen.

Hun er aktiv på bedehuset og kvinnefore­ningen, og bretter opp ermene for å bidra der.

Orkideer er hennes spesialite­t, det er mange av dem – og de lever som regel i beste velgående. Hagen får sjelden vaere i fred, stadig noe som pleies, vannes, flyttes og gjødsles.

Familien gratulerer

 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway