Stavanger Aftenblad

– Det har tent en gnist i oss

ISHOCKEY: Fem kamper igjen. Fire poeng skiller gullrivale­ne. Nå er det vinn eller forsvinn i kampen om seriemeste­rskapet. Og Oilers har litt å revansjere.

- Kjetil Flygind kjetil.flygind@aftenblade­t.no

– Heldigvis har vi alt i våre egne hender fortsatt, sier Henrik Holm

Oilers har selv sørget for at det er ny spenning i kampen om seriegulle­t – som også gir hjemmebane­fordel og retten til å velge motstander først i NMsluttspi­llet som starter med kvartfinal­er 3. mars.

De to ydmykende tapene for Storhamar (1–5) og Vålerenga (1–6) på bortebane før landslagsp­ausen, gjorde at seks poeng forsvant rett i sluket og sprøytet spenning inn i den gjenoppliv­ede gullkampen.

Før torsdagens kamper – Frisk

Asker er motstander i DNB Arena, topper Oilers tabellen ett poeng foran Sparta. Storhamar følger på 3. plass ett poeng bak sarpingene. Mens Vålerenga på 4. plass er fire poeng bak Oilers.

Tente en gnist

– De to tapene svidde, men tente samtidig en gnist i oss. Spesielt måten tapene skjedde på. Vi håndterte dårlig å havne under, vi slurvet for mye, vi var ikke nok skjerpet og spilte ikke med samme gnist som for eksempel i bortekampe­n mot Sparta (5–2seier) før disse to tapene. Ansvaret ligger hos alle i garderoben. Og nå er vi revansjesu­gne, sier Oilers-målvakt Holm som var blant dem som var på is onsdag selv om treningen var frivillig.

– Vi skal ikke fremstå på den måten vi gjorde. Det er ikke greit. Og det er liksom ikke oss. Og så kan det skje at du taper, det er andre gode lag i ligaen også. men det var en laerepenge.

I løpet av de neste 12 dagene skal alt avgjøres. Da spilles de fem siste kampene i serien. Holm ser ikke vekk fra at Oilers må ta full pott – 15 poeng – for å vaere sikret klubbens sjuende seriegull.

– Selv om sluttspill­et ikke starter før 3. mars, er følelsen litt sånn at det starter nå, egentlig. Alle kampene betyr noe for alle. Og jeg merker at guttene er påskrudd.

– Herlig tid på året

Frisk Asker ligger på 6. plass på tabellen og har skuffet. Laget kastet treneren for to uker siden og man vet aldri helt hva Askerlaget kommer med.

– Vi har vel møtt to-tre forskjelli­ge utgaver av Frisk denne sesongen og vet aldri helt hva som venter oss. Men de har spillere med gode, offensive kvaliteter, det er det ingen tvil om. De vil sikkert prikke formen inn mot sluttspill­et, så vi må vaere skjerpet. Det er absolutt et lag som kan stelle i stand trøbbel for oss, sier Holm.

Oilers slo Frisk Asker hele 9–2 – på bortebane – sist lagene møttes.

Trener Todd Bjorkstran­d har glemt de to tapene for Storhamar og VIF. Amerikaner­en – som er inne i sine siste måneder som Oilers-sjef – sier det handler om å «vaere i øyeblikket» nå.

– Du kjenner meg, og siden du tar det opp: Enten vi vinner eller taper, kamper som er spilt legger vi vekk. Vi tar med oss laerdommen, så går vi videre til den neste. Fokuset vårt nå er Frisk. Du kan ikke fokusere på noe annet. Jeg er en kjedelig fyr, men sånn er det. Og sånn må det vaere, sier Bjorkstran­d og smiler.

– Hvordan vi opptrer i kampene vil avgjøre hvordan dette ender, og det eneste jeg tenker på er hvordan jeg best mulig kan forberede laget før møtet med Frisk. Og så er det en herlig tid på året, naturligvi­s. Sluttspill­et naermer seg, det er noe vi alle elsker. Men vi har en jobb å gjøre før vi kan begynne å tenke på det.

Ute med karantene

Thomas Berg-Paulsen får ikke spilt verken torsdagens kamp mot Frisk Asker eller lørdagens bortekamp mot Stjernen grunnet karantene. Nå må han følge lagkompise­nes jakt på poeng fra sidelinjen.

– Spiller guttene slik vi gjorde mot Frisk Asker sist vi møtte dem, er de sjanseløse. Så vi må tilbake på det nivået vårt. Jeg tror ikke noen hos oss kjenner på noe ekstra press før disse siste kampene. Alle i Oilers er vant til press, sier landslagss­pilleren.

PS! Onsdag ble backen Christian Bull klar for Oilers på en kontrakt ut sesongen.

 ?? GEIR OLSEN / NTB ?? Oilers gikk på to sviende nederlag i de to siste kampene før landskampp­ausen. Nå er Frisk Asker motstander i den første av fem kamper i serieinnsp­urten.
GEIR OLSEN / NTB Oilers gikk på to sviende nederlag i de to siste kampene før landskampp­ausen. Nå er Frisk Asker motstander i den første av fem kamper i serieinnsp­urten.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway