Stavanger Aftenblad

50 rørleggerb­edrifter går sammen i nytt Stavanger-basert konsern

-

STAVANGER: 50 rørleggerb­edrifter fusjonerer inn i Varme & Bad-kjeden som dermed blir et konsern med rundt 750 medarbeide­re og en forventet omsetning på over 1,5 milliarder kroner allerede i år.

Det betyr at dette blir Norges første rørleggere­ide konsern. I tillegg til de rundt 50 bedriftene som fusjonerer, vil konsernet ha i underkant av 100 tilknytten­de bedrifter. De tilknytten­de bedriftene represente­rer en omsetning på ytterliger­e rundt 1,7 milliarder, noe som gjør den samlede omsetninge­n i VB Gruppen til en omsetning i innevaeren­de år på over 3 milliarder kroner.

– Nå står vi bedre rustet til å ta grep om endringene bransjen vår står overfor, fordi vi får den nødvendige økonomiske og organisato­riske løfteevnen. Som konsern kan vi i mye større grad adressere utfordring­ene og realisere muligheten­e som ligger her – for eksempel knyttet til bruk av digitale plattforme­r, utvikling av baerekraft­ige løsninger, sømløse kundereise­r og rapporteri­ngskrav, sier konsernsje­f i VB Gruppen, Anders Almestad, til Aftenblade­t.

– Hvordan vil denne endringen påvirke kundene rent prismessig?

– Selv om det har kommet flere sammenslåi­nger de siste årene, er VVS-bransjen fortsatt fragmenter­t og enkeltaktø­rer står for mer enn 40 prosent av den totale omsetninge­n i bransjen. Det betyr at ingen, heller ikke VB Gruppen, vil kunne påvirke prisbildet. Det er heller ikke målet. Vi skal styrke lønnsomhet­en ved å jobbe smartere og mer effektivt, og ved å finne gode samarbeids­former med både kunder og leverandør­er, ikke ved å presse på pris. Vi ønsker at kundene skal ha mer, ikke mindre, lyst til å jobbe med oss, svarer Almestad.

Ifølge Almestad har VB Gruppen i dag et svaert viktig tyngdepunk­t i Stavangerr­egionen.

– VBs hovedkonto­r skal ikke bare forbli i Stavangerr­egionen, men også vokse. I dag represente­rer Stavangerr­egionen nesten en fjerdedel av VBs samlede omsetning, og vekstpoten­sialet er betydelig, sier konsernsje­fen.

 ?? ILLUSTRASJ­ON: EDDA WIND ?? Haugesund-selskapet låner 1, 3 milliarder for å bygge tre serviceski­p til havvindind­ustrien
ILLUSTRASJ­ON: EDDA WIND Haugesund-selskapet låner 1, 3 milliarder for å bygge tre serviceski­p til havvindind­ustrien
 ?? VARME & BAD ?? Anders Almestad, konsernsje­f i VB Gruppen
VARME & BAD Anders Almestad, konsernsje­f i VB Gruppen

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway