Stavanger Aftenblad

Han er god, også i motvind

PLATE: Gud hadde nok gått god for denne, og det gjør jeg og.

- Stella Marie Brevik

til Nordbø: Han formidler historiene på en måte som gjør innholdet universelt. Ta legenden om en helgenen med hundehode, som baerer vekten av jordens synder på skuldrene bokstaveli­g, eller tolk den som en metafor for depresjon og håp. Uansett, Nordbø får deg til å føle, tenke.

Sakralt

Vi snakker folk, med biter av country og pop. Den akustiske gitaren og en myk vokal er hovedingre­diensen i lydbildet, men subtile blåsere og strykere, samt klang, koring og nynning hentes ofte inn når en sakral stemning er målet.

Åpningsspo­ret maner frem regndråper i gress, mens «Moonlight» er tidlig Bon Iver i grunnmuren.

Nordbø er tilhenger av en trygg start for å så, bit for bit, legge kortene på bordet – alt er ikke gull og grønne skoger. Tvil, motgang og sorger er med, samtidig som Norbø alltid passer på å forkynne håp.

Et av flere høydepunkt er «The dog headed saint». Det manes en kraftige stemme og en Bob Dylansk fortelling. Den bibelske komponente­n sender også tankene mot Cohen. En salig blanding der altså.

«End of the line» er omkranset i et mørke av tilbakefal­l og avsky for egen svakhet – sårt og vakkert.

«Come to me» er en referanse til et bibelvers, men like fullt en vakker låt. Nordbø aktiverer empatien ved hjelp av fortellerk­unst, klang og lidenskap.

Oppsummert: Oskar Nordbø er en historiefo­rteller med evne for å sette rett stemning.

Utover på plata blir man utsatt metaforer, strofer og titler som krever innsikt i den kristne tro for å virkelig forstå, men budskapet kommer frem uansett utgangspun­kt: Det er ok å ikke vaere sikker på meningen med det hele.

Beste spor: «Moonlight», «Come to me».

 ?? ?? Oskar Nordbø kommer fra en musikalsk familie i Stavanger, men har nå base i Oslo.
Oskar Nordbø kommer fra en musikalsk familie i Stavanger, men har nå base i Oslo.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway