Stavanger Aftenblad

– Veldig deilig og veldig tungt

FOTBALL: Nicholas D’Agostino tegnet seg på scoringsli­sta da Viking tok en komfortabe­l seier borte mot Bryne.

- Tom Gøran Haukalid tom.goran.haukalid@aftenblade­t.no Alexander Larsen alexander.larsen@aftenblade­t.no

Viking med full kontroll:

– Veldig deilig og veldig tungt. Det er deilig å få 90 minutter mot en god motstander, sier Zlatko Tripic etter kampen mot Bryne.

Viking gjorde hele ti endringer fra mandagens 4–4 kamp mot Egersund.

Bryne, som tapte 0–2 mot Haugesund forrige helg, møtte dermed et mer eller mindre toppet Viking-lag, og det ble et forventet kampbilde.

– Vi starter rotete, og får ikke rytmen vi ønsker. Men begge målene er fine, og det var fortjent at vi ledet til pause. Andreomgan­g er blandet. Periodevis gir vi bort for mange brudd og kontringer som er unødvendig. Det er en typisk treningska­mp, men det er bra vi holder 0-en.

Samtidig er det mye å forbedre, sier Tripic.

– Sliter med å bli vant til kunstgress

Bortelaget hadde mye ball, mens Bryne lå lavt og satset på gunstige brudd. Kampens første sjanse kom etter 18 minutter. Da var det Sander Svendsen som fikk fyrt av fra 20 meter, men skuddet gikk like utenfor.

Ti minutter senere var det Kristoffer Løkberg som fikk ballen i returrom. Volleyen fra trønderen gikk derimot ikke langt nok til siden til å sette Brynekeepe­r Anton Cajtoft på prøve, men var likevel et signal på hva som skulle skje.

For etter 39 minutter kom Viking seg pent fri på høyresiden. Sander Svendsen la inn, og traff en uheldig Jens Husebø som headet ballen i eget mål.

Et par minutter senere rullet Viking opp et klasseangr­ep, som Nicholas D’Agostino fikk aeren av å heade i mål. Herman Haugen var nest sist på ballen.

– Han er bra når han får mat foran mål. Så må vi få brukt ham mer. Han sliter fremdeles med å bli vant til kunstgress, men det går seg nok til, sier Viking-trener Morten Jensen om kampens andre målscorer.

Han deler Tripic´ oppfatning om at laget ga bort for mange enkle baller.

– Vi har mer å gå på i rytmen i det offensive spillet. Det er ikke en sprudlende fotballkam­p. Det ser ut til at vi har litt mindre energi i dag. Det er ikke uforventet ettersom vi har hatt litt sykdom hos enkeltspil­lere og spilt to kamper på kort tid, sier treneren.

Bryne-treneren fornøyd

Bryne hang tidvis meget godt med i kampen, men manglet altså litt i de avgjørende situasjone­ne.

– Jeg syns vi gjør en god kamp. Det er som forventet at de har mer ball enn oss, men vi slipper ikke til mange målsjanser, sier Bryne-trener Kevin Knappen like etter kampslutt.

– Vi får også noen gunstige overganger, men mangler litt presisjon på den siste tredjedel, legger han til.

Bortsett fra litt temperatur, som blant annet ledet til et gult kort på Bryne-treneren, skjedde det lite etter pause.

– Det var ikke noe dramatikk i det, men det er viktig for meg at det dømmes rettferdig. Vi blir dratt ned og sparket ned en del ganger i overgangen­e, uten at det blir tatt tak i.

Drar til Spania

Neste uke drar både Viking og Bryne til Marbella.

Vikings neste treningska­mp er mot Strømsgods­et 23. februar. Brynes neste treningska­mp er mot finske Honka 5. mars.

Begge lag tjuvstarte­r sesongen med cupkamp 12. mars.

PS: Gianni Stensness og David Brekalo var begge ute med skader. Det samme var Brynes Robert Undheim, men samtlige spillere skal ikke vaere langt unna en retur på fotballban­en.

Treningska­mp, fotball

Bryne stadion, Aarbakkeba­nen

Mål: 0–1 Selvmål Jens Husebø (39), Nicholas D’Agostino (42). Dommer: Aleksander Skjold Vermundsen

Gule kort: Bryne: Axel Kryger og Arne Gunnes. Viking: Harald Nilsen Tangen og Jost Urbancic.

Bryne (3–5–2): Anton Cajtoft – Axel Kryger (Rógvi Baldvinsso­n fra 79), Sondre Norheim, Jens Husebø (Daniel Hermansson fra 79) – Jørgen Hatlehol (Oliver Rotihaug fra 13 min), Christian Landu, Noah Mneney (Elias Ivesdal Årsvoll fra 85), Andreas Dybevik, Eirik Franke Saunes – Arne Gunnes (Tobias Guddal fra 79), Sigurd Grønli

Viking (4–3–3): Arild Østbø – Herman Haugen, Djibril Diop, Viljar Vevatne (Jone Berg fra 46), Jost Urbancic – Harald Nilsen Tangen, Markus Solbakken, Kristoffer Løkberg (Simen Kvia-Eikeskog fra 85) – Sander Svendsen, Nicholas D’Agostino (Kevin Kabran fra 70), Zlatko Tripic

 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway