Stavanger Aftenblad

– Kan ta tid

FOTBALL: Han ble hentet inn med store forventnin­ger og brukte bare 12 minutter på å presentere seg i debuten. En drøy måned senere sliter Viking-spiss Nicholas D'Agostino fortsatt med å tilpasse seg sitt nye land.

- Alexander Larsen alexander.larsen@aftenblade­t.no

Dette trøbler Viking-spissen med:

– Det kjennes stivt ut. Jeg kjenner det på kroppen, men det går fint. Det er veldig uvant, men jeg blir mer og mer vant til det. Men jeg tror det kan ta litt tid, sier Viking-spiller Nicholas D'Agostino til Aftenblade­t.

– Hvor lang tid?

– Forhåpentl­ig ikke så veldig lang tid. Men jeg scoret, og det var det viktigste. Vi holdt nullen og spilte bra, svarer han.

24-åringen snakker om den tøffe overgangen fra gras til kunstgras, som gjør at han ennå ikke kan spille 90 minutter.

23. januar signerte australier­en en fireårskon­trakt med Viking som lagets nye haerfører på topp. Som den etterlengt­ede erstattere­n for Veton Berisha.

Pangstart

Debuten mot Sandnes Ulf på Øster Hus Arena kunne knapt blitt bedre med scoring etter 12 minutter.

Så var det tre målløse kamper mot Halmstad, København og Brøndby, før han torsdag endelig tegnet seg på scoringsli­sten igjen i 2–0-seieren over Bryne.

Til tross for at både Viking og D'Agostino tidvis har slitt med å komme til store målsjanser i løpet av oppkjøring­en og i flere kamper har hatt et mer defensivt fokus, klager ikke 24-åringen.

– Det har vaert bra. I sesongen vil det plutselig komme perioder der vi trenger å forsvare oss. Spesielt mot København var vi gode som defensivt og vi har vaert vanskelige å slå, sier Viking-spissen.

– Selvfølgel­ig vil du som spiss ha flest mulig sjanser. Du vil alltid score mål. Men som jeg sa da jeg signerte, kommer jeg til å gjøre drittjobbe­n og jobbe hardt.

Hvis vi må forsvare oss, skal jeg hjelpe laget defensivt. Jeg tror å holde nullen er måten å vinne titler på, tilføyer D'Agostino som planlegger å laere seg norsk når kjaeresten etter hvert blir med på flyttelass­et.

Han er fornøyd med starten i sin nye klubb.

– Jeg er mer kjent med spillerne, underlaget og hva trenerne ønsker fra meg. Det er flere utfordring­er du møter i en ny klubb. De vil at du skal bidra så fort som mulig, og jeg tror jeg har gjort det. Jeg kan ikke vente til seriestart­en, sier Viking-spissen.

Må få tid

I Portugal var landslagss­jef Ståle Solbakken klar på at Vikings nye spiss må få tid. At det ikke er å forvente at en spiss fra andre siden av jordkloden skal baere laget naermest umiddelbar­t.

Han får støtte av Viking-trener Morten Jensen og kaptein Zlatko Tripic.

– Han har klart seg veldig bra og er en forsterkni­ng. Han skal få tid til å vende seg til kunstgrase­t, og det skal bli godt for ham å få litt mer tid til å tilpasse seg. Så håper vi at han skal score mange mål for Viking, sier Viking-kapteinen.

– Vi ser at han liker å score mål og at han er bra når han blir servert. Men det er viktig at vi serverer spissene og at vi tør å bruke ham, sier Jensen.

Det er flere utfordring­er du møter i en ny klubb. De vil at du skal bidra så fort som mulig, og jeg tror jeg har gjort det. Jeg kan ikke vente til seriestart­en.

Nicholas D'Agostino

 ?? KRISTIAN JACOBSEN ?? Nicholas D'Agostino, til høyre, scoret mot Bryne, en liten måned etter at han debuterte med et smell mot Sandnes Ulf.
KRISTIAN JACOBSEN Nicholas D'Agostino, til høyre, scoret mot Bryne, en liten måned etter at han debuterte med et smell mot Sandnes Ulf.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway