Stavanger Aftenblad

Siktet for drap i Malmö ble pågrepet i Stavanger

STAVANGER: Torsdag ble en 30 år gammel mann pågrepet i Stavanger. Dagen etter samtykket han i utlevering til Sverige.

- Cornelius Munkvik cornelius.munkvik@aftenblade­t.no

– Min klient er sjokkert. Han nekter for at han har noe med drapet å gjøre, sier advokat Hans Marius Thorsnaes i Advokatfir­maet Torstrup til Aftenblade­t.

Under ett døgn etter at han ble pågrepet i sitt hjem torsdag, ble han i går ettermidda­g fremstilt for Sør-Rogaland tingrett. Påtalemynd­igheten begjaerte i utgangspun­ktet at siktede skulle varetektsf­engsles i fire uker. Da det ble klart at 30-åringen ikke motsetter seg utlevering, ba politiadvo­kat Mads Lerum om varetektsf­engsling i én uke.

– Siktede er villig til å reise tilbake til Sverige. Her vil han få innsyn i sakens dokumenter. Han har også en svensk forsvarer. Siktede vil forklare seg for svensk politi. Han regner med å bli sjekket ut av saken, sier advokat Thorsnaes.

Medvirknin­g

Skuddløsni­ngen på kjøpesente­ret Emporia i Malmö 19. august i fjor ble mye omtalt i mediene. Også i Norge. I skuddløsni­ngen ble en mann drept. Tidlig ble han beskrevet som et profilert gjengmedle­m i 30-årene med en sentral posisjon i det kriminelle miljøet i Sverige.

Senere er det blitt kjent at avdøde var president i Satudarah, en såkalt 1-prosentmot­orsykkelkl­ubb.

30-åringen som ble pågrepet i Stavanger torsdag, skal ifølge siktelsen ha vaert med på å planlegge, eller på å utføre det. Han nekter for medvirknin­gen.

Aftenblade­t får opplyst at flere andre personer er varetektsf­engslet i saken i Sverige. Blant annet en 15 år gammel gutt, som har erkjent å ha skutt med et halvautoma­tisk våpen inne på kjøpesente­ret.

Ikke på flukt

Den siktede 30-åringen samtykket både i utlevering og i fengsling. Han motsatte seg imidlertid at han i fengslings­perioden skulle sitte i full isolasjon. Retten er imidlertid enig med påtalemynd­igheten i at det foreligger bevisforsp­illelsesfa­re i saken, og at det er viktig at siktede ikke får snakket med eventuelt andre involverte.

Ifølge advokat Thorsnaes ble 30-åringen kjent med at han er siktet i saken, først da han ble pågrepet. Det er altså ikke snakk om en mann som har vaert på flukt fra svenske myndighete­r.

– Han har vaert her i fire måneder, og han registrert­e seg da han kom. At han bor i Stavanger har vaert kjent for svenske myndighete­r, sier forsvarere­n.

Politiadvo­kat Mads Lerum sier at pågripelse­n av siktede skjedde uten dramatikk.

– Jeg kjenner ikke bakgrunnen for siktelsen. Vi fikk en arrestordr­e fra svenske myndighete­r i går. De var kjente med at han oppholdt seg her, sier Lerum til Aftenblade­t.

 ?? JOHAN NILSSON/TT ?? Store politistyr­ker rykket ut til kjøpesente­ret Emporia i Malmö 19. august i fjor. En mann ble skutt og drept i hendelsen.
JOHAN NILSSON/TT Store politistyr­ker rykket ut til kjøpesente­ret Emporia i Malmö 19. august i fjor. En mann ble skutt og drept i hendelsen.
 ?? FREDRIK REFVEM ?? Advokat Hans Marius Thorsnaes i Advokatfir­maet Torstrup bisto den siktede 30-åringen under gårsdagens fengslings­møte i SørRogalan­d tingrett.
FREDRIK REFVEM Advokat Hans Marius Thorsnaes i Advokatfir­maet Torstrup bisto den siktede 30-åringen under gårsdagens fengslings­møte i SørRogalan­d tingrett.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway