Stavanger Aftenblad

Tiden for ukrainsk vennskapsb­y er ikke nå

VENNSKAPSB­Y: Nå forsøker Andreas Nordang Uhre fra MDG i Stavanger å gi inntrykk av at ord og symbolske handlinger løser de menneskeli­ge lidelsene i Ukraina. Det er i slike katastrofe­r det er viktig å gjøre ting riktig og til riktig tid.

- Pål Morten Borgli Varaordfør­er i Sandnes (Frp)

Når representa­nten Nordang Uhre trekker frem Sandnes kommunesty­re i negativ forstand er det fullstendi­g skivebom og faktisk et stikk til alle som jobber med å hjelpe det ukrainske folket i en meget krevende situasjon.

I Sandnes har vi så mange bedrifter, organisasj­oner og enkeltpers­oner som stiller opp for mennesker i nød at jeg er ikke annet enn meget imponert. Vi som kommune setter inn enorme ressurser for å hjelpe ukrainske innbyggere på både kort og lang sikt, og dette har Sandnes kommune lang erfaring med.

Man løser ikke noe for Ukraina med å vedta symbolske handlinger slik MDG her gjør inntrykk av. Det var vel Fleksnes som i sin tid sa «det er lett å rope halleluja, men å gjøre det?». Når kommunesty­ret i Sandnes sa nei til å gå inn på ulike vennskapsb­yer i Ukraina nå, ja, så er det fordi nå er det akutt hjelp i naerområde­r og bosetting av mennesker på flukt som teller.

Det er hyggelig med vennskapsb­yer, men det krever ressurser og oppfølging fra begge parter. I Sandnes er vi venner med hele det ukrainske folket, og dermed venner med alle byer i Ukraina. Jeg håper at de gode kreftene i Sandnes bidrar med hjelpesend­inger som inkluderer klaer, mat og nødvendige husholdnin­gsartikler til mennesker som opplever krigen.

Når denne krigen opphører er jeg sikker på at gode organisasj­oner og personer i Sandnes vil trå til med det de kan aller best, og det er gjenoppbyg­ging, demokratip­rosjekter, forsyninge­r og sikkerhet. Nå er det hva vi faktisk gjør som betyr noe for Ukraina, og ikke hva vi titulerer oss med. Og i førstkomme­nde formannska­psmøte eller neste kommunesty­remøte vil jeg stille ordfører et spørsmål om Sandnes kan ta initiativ til et viktig bidrag til Ukraina. Det skal vi komme tilbake til. Nå må hele verden stille opp for menneskene som helt uskyldig lider under dårlig lederskap fra enkelte nasjoner.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway