Stavanger Aftenblad

– Vinner vi den, kan vi kanskje begynne å lukte gull

ISHOCKEY: Serieleder Oilers er tilbake der de trives best: På vinnerspor­et. Allerede i dag kommer en ny avgjørende kamp.

- Kjetil Flygind kjetil.flygind@aftenblade­t.no

Nøkkelkamp for Oilers:

Oilers-Frisk Asker 3–0

– Ikke ennå, det er altfor tidlig, sier målvakt Henrik Holm og smiler. Han holdt nullen for tiende gang denne sesongen og ble kåret til Oilers’ bestemann i 3–0-seieren over Frisk Asker onsdag.

Spørsmålet han svarte på var om han kunne kjenne lukten av seriegull. Med fire kamper igjen av seriespill­et, leder Oilers fortsatt an i gullkampen med sine 88 poeng.

Storhamar ligger på 2. plass med 86, Sparta på 3. plass har like mange poeng og Vålerenga på 4. plass står med 84.

Viste karakter

– Vi spilte med godfølelse­n. Det er godt å ha den tilbake så naerme sluttspill­et, sier Tommy Kristianse­n etter 3–0-seieren over Frisk Asker.

– Men nå blir det en veldig tøff bortekamp mot Stjernen. Det blir nok en kamp som minner om sluttspill­hockey. Slår vi Stjernen, da kan vi kanskje begynne å lukte litt gull, smiler veteranen.

Oilers møter Stjernen i

Fredriksta­d i dag. Det er nøkkelkamp nummer to av de siste oppgjørene som vil avgjøre hvem som vinner serien og får velge motstander i NM-sluttspill­et.

Beholder fokuset

– Det er alltid kult å komme dit. Det er ingen igjen fra da jeg var der, men det blir gøy å se litt familie igjen, sier Henrik Holm som kommer hjem til Stjernehal­len i dag.

André Bjelland Strandborg bare fortsetter å ta steg i dette Oilers-laget. 21-åringen fra Stavanger er en svaert viktig del av et lag som prøver så godt de kan ikke å bli fristet til å se for langt fram med bare en håndfull kamper igjen.

– Vi kjenner tabellen, så klart, men vi prøver å unngå å tenke for mye på det. Det er fullt fokus på den neste kampen. Det er kjedelig, det vet jeg, men sånn må det vaere nå. De fire neste kampene er de viktigste til nå i sesongen, sier Strandborg.

Henrik Holm var kjapt ute med å rette fokus mot dagens kamp selv om svetten fra Frisk-matchen på langt naer hadde tørket.

– Vi må legge mye energi i den kampen, som vi gjorde i denne. Av disse to kampene er Stjernen borte den tøffeste. Det betyr ekstremt mye for oss å få med oss tre poeng der, den kampen betyr ekstremt mye, sier Holm.

 ?? KRISTIAN JACOBSEN ?? Daniel Bøen Rokseth (t.v.) og Bryce Gervais jubler for sistnevnte­s 1–0-scoring mot Frisk Asker torsdag.
KRISTIAN JACOBSEN Daniel Bøen Rokseth (t.v.) og Bryce Gervais jubler for sistnevnte­s 1–0-scoring mot Frisk Asker torsdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway