Stavanger Aftenblad

Måtte vise familien at det var krefter igjen til spurten

BRYNE: Martha Block Watne spurtet litt ekstra inn mot mål der hele familien sto og heiet på henne. Robustløpe­t på Bryne lørdag ble en flott løpsfest for over 600 deltakere.

- Svein Hagen

Stian Gilje i arrangørst­aben var rett og slett overveldet over den store tilstrømni­ngen av deltakere de fikk i Robustløpe­t. Spesielt økte deltakeran­tallet stort de siste dagene.

Og når forholdene ble tilnaermet optimale bare et snaut døgn etter at storm og regnvaer preget distriktet, så ble det en skikkelig løpsfest for både deltakere og de mange som sto rundt løypen og heiet.

Ramlet inn med påmeldinge­r

– Det er tredje gang vi arrangerer dette løpet og jeg må si at det er utrolig kjekt å se at vi kan få til en stort mosjonsarr­angement her på Jaeren også. Bare for et par uker siden var det ikke mer enn rundt 200 påmeldt og det så litt mørkt ut, men så ramlet det inn med deltakere som ønsket å vaere med de siste dagene, forklarer han.

Robustløpe­t hadde egen barneklass­e, 5 kilometer, 10 kilometer, halvmarato­n og stafett som deltakerne kunne velge mellom.

– Milløpet var det løpet som trakk flest deltakere, men det var veldig bra deltakelse i alle de ulike klassene, understrek­er Stian Gilje.

Ble heiet på av familien

Martha Block Watne spurtet alt hun maktet inn mot mål, det var tydelig at hun ville vise både konkurrent­er og ikke minst egen familie at hun skulle fullføre den 10 kilometer lange løypen med stil.

– Jeg har aldri løpt her i Robustløpe­t før, og det var artig å løpe en rundløype med fire runder, selv om det var litt mentalt å løpe fire like runder. Jeg tok meg ikke helt ut underveis, og jeg viste familien at det var krefter igjen helt inn til mål, sier hun med et smil like etter at målstreken var passert.

– Det var jo litt ekstra stas for sønnen på to år, Gabriel, å heie på meg etter at han selv hadde deltatt i barneløpet og fått en medalje. Mor måtte jo også komme til mål slik at hun også fikk medalje, forklarer hun.

Tiden hennes ble 46,24.

– En helt perfekt dag for både meg og familien, konkludere­r hun.

Vinnerne

Halvmarato­nklassen ble vunnet av Jonas Lillejord fra Osterøy med tiden 1.11,06, mens Adele Norheim Henriksen fra Gular løp raskest i kvinneklas­sen med 1.18,14.

Sandnes-løperne Andreas Penne Nygård og Vienna Søyland Dahle var de beste på 10 kilometer med henholdsvi­s 31,10 og 34,55.

I den fem kilometer lange løypen var det Jonas Fjeldsbø og Ella Fjeldsbø som hadde de beste tidene med 16,51 og 19,01.

Bare for et par uker siden var det ikke mer enn rundt 200 påmeldt, og det så litt mørkt ut.

Stian Gilje i arrangørst­aben

 ?? SVEIN HAGEN ?? Martha Block Watne spurter inn og er veldig godt fornøyd etter å ha blitt heiet rundt i Robustløpe­t av hele familien.
SVEIN HAGEN Martha Block Watne spurter inn og er veldig godt fornøyd etter å ha blitt heiet rundt i Robustløpe­t av hele familien.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway