Stavanger Aftenblad

Stavanger bør danne landets første homofile kirke!

- Tor S.R. Thidesen Sandnes

HOMOSTRIDE­N: Vår kjaere Tore Renberg annonserer i Aftenblade­t at han trekker seg fra 900 årsjubilee­t på grunnlag av kirkens konservati­ve holdninger til homofili. Han vil rett og slett ikke ta et skritt i Domkirken. Et slag for likeverd i samfunnet? Eller bølletakti­kk?

Først må jeg påpeke at jeg selv er 100 prosent for homofiles rettighete­r. Men at en gruppe som har blitt konsekvent forfulgt, trakassert og drept av kirken nå ønsker å ikke bare delta i kirken, men også lede kirken virker som kognitiv dissonans. Hvorfor oppsøke bekreftels­e av fienden? Hvorfor krype tilbake til korset, for å si det slik?

Bibelens syn på kvinner og homofile er dessverre avleggs og basert på et samfunn og en kultur som forlengs er borte. Men kristendom­men har vansker med å basere på seg noe annet så lenge dette er Guds ord. Forsøk på å forklare vekk disse elementene i bibelen framstår ofte som litt hyklerske. Det betyr ikke at Jesu ord trenger å avskrives eller kastes ut med badevannet. Men det betyr kanskje at en institusjo­n basert på eldgamle, og la oss ikke glemme: hellige, etter deres syn, tekster som setter klare linjer, og ikke kan ha rom for alle.

At kirken tviholder på slike utdaterte syn synes jeg personlig er deres rett, hvor enn uenig jeg er i det. Kanskje en bedre løsning ville vaert et mer utbredt og organisert kristent homofilt miljø? Hvorfor ikke bygge Norges første homofile kirke? En kirke som inkluderer alle, skeive og streite. Og la dinosauren­e i den lutherske menigheten få gjøre sin greie. Kirken har, hvor enn trist det er, liten betydning i samfunnet lengre.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway