Stavanger Aftenblad

Dan Kissel sørget for fortsatt sterk gullukt hos Oilers

ISHOCKEY: Oilers kontroller­te og hadde alt i sin hule hånd, men slapp hjemmelage­t inn i kampen. Dan Kissel sørget for vinnermåle­t og at seriegulle­t naermer seg, tre kamper før slutt.

- Svein Hagen

Assistentt­rener Juha Kaunismäki var en lettet mann etter at Oilers hadde sikret seg seieren borte mot Stjernen. All den tid Todd Bjorkstran­d hadde lovlig fravaer til kampen, var det nemlig han som var den som styrte det hele fra sidelinjen.

– Vi fikk en tung start på kampen og spillerne virket litt daffe etter en lang reise. Men selv om det var hjemmelage­t som hadde det meste av spillet ute på isen, sto vi virkelig godt imot og holdt oss inne i kampen med solid forsvarssp­ill, forklarer han like etter kampslutt.

– Som forventet fikk vi tøff motstand helt fra start i denne kampen. Stjernen hadde en gyllen mulighet til å komme helt opp i ryggen på oss om de fikk med seg alle tre poengene, og det så vi også på deres tenningsni­vå fra kampstart, forklarer Oilerskapt­ein Dennis Sveum.

Det ble ikke løsnet mange skuddene i noen av endene av banen den første perioden. 6–6 viste skuddstati­stikken. Mot slutten av perioden måtte Martin Lefebvre forlate isen og gå inn i garderoben. Etter at han hadde blitt truffet av en hard puck, tilsynelat­ende i ansiktet.

– Det var helt tydelig gjennom hele perioden at dette var en kamp som betydde veldig mye for begge lagene, og det ble litt mer oppmerksom­het om det defensive uten å ta altfor store sjanser framover på banen, sier Kaunismäki.

To kjappe Oilers-scoringer

Det var ingen tvil om hvilket av lagene som var mest på hugget i den andre perioden, Oilers gikk ut i hundre og holdt tempoet hele perioden gjennom.

Tommy Kristianse­n måtte en tur i frysebokse­n, uten at hjemmelage­t klarte å sette press på Oilers. Rett ut fra den utvisninge­n fikk han en gratissjan­se og kom helt alene med keeper, men uten at det ble mer enn det. I løpet av ti sekunder kom det imidlertid to scoringer fra Oilers. Først var det Anders Tangen Henriksen som overlistet keeperen med et kjempeskud­d. Like etter var André Bjelland Strandborg like effektiv da han fikk pucken umarkert og kunne dundre denne inn i nettmasken­e.

– Den andre perioden var akkurat slik vi vet Oilers-maskinen kan fungere. Pucken gled skikkelig mellom spillerne, og vi presset Stjernen fullstendi­g bakover på banen. To kjappe mål og godt spill gjennom hele perioden gjorde at vi så lyst på den tredje perioden, sier Juha Kaunismäki.

Hjemmelage­t snudde kampen

Den tredje perioden var knapt kommet i gang før pucken fant veien forbi Henrik Holm. Håkon

Stormli utnyttet svakt spill fra Oilers, og gjorde ingen feil i sin duell med Holm. En sjokkstart fra hjemmelage­t.

Bare tre minutter etter denne scoringen fikset like godt hjemmelage­t sin andre i perioden. Stian Nystuen hadde ikke store problemer med å overliste Holm.

– Personlige feil fra våre spillere snudde kampen fullstendi­g. Det er slikt som kan skje, men som ikke skal skje. Vi kontroller­te og styrte kampen, for så å slippe de inn i oppgjøret igjen. Jeg skal gladelig innrømme at pulsen steg en del hakk etter den sjokkåpnin­gen på den tredje perioden, sier Kaunismäki.

Og faktisk kunne hjemmelage­t gått opp i ledelsen vel midtveis i perioden. De fikk straffesla­g, men i duellen med Henrik Holm måtte Cangelosi gi tapt.

Kissel ble helten for Oilers

Alt så virkelig lyst ut for Oilers da Dan Kissel gikk opp i ledelsen tre og et halvt minutt før slutt. Men under minuttet før slutt fikset Ole Einar Andersen at det ble spilleforl­engelse.

Snaue to minutter ut i ekstratide­n sørget Dan Kissel for at Oilers fikk med seg to viktige poeng i gullkampen.

Nå venter henholdsvi­s Lillehamme­r og Manglerud Star hjemme i neste uke for Oilers, før serien avsluttes mot Grüner borte. Før disse tre viktige kampene leder Oilers serien med ett poeng foran Storhamar, som på sin side valset over Sparta i deres kamp lørdag.

– Nå fokuserer vi på kampen mot Lillehamme­r torsdag. Viser vi oss fra vår gode side, bør alle disse tre kampene som gjenstår, vippe i vår favør. Det handler om at spillerne må vaere mentalt til stede, noe jeg ikke tror byr på problemer all den tid de nå virkelig kjenner gullukten av et nytt seriemeste­rskap, mener Kaunismäki.

 ?? KRISTIAN JACOBSEN ?? Dan Kissel scoret vinnermåle­t i spillforle­ngelsen og sørget for at Oilers fortsatt har føringen i gullkampen.
KRISTIAN JACOBSEN Dan Kissel scoret vinnermåle­t i spillforle­ngelsen og sørget for at Oilers fortsatt har føringen i gullkampen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway