Stavanger Aftenblad

Trenerne om endringene

-

Knut Hoås Foldøy, Midtbygden­s-trener

– I MIL har vi tenkt at de som har vaert i avdelingen, har mest kunnskap om det. Men vi undrer på tidspunkte­t etter koronapand­emien, og synes det er uheldig med så mange endringer i bredden de siste årene. Det får jo aldri satt seg til å bli bra. Kanskje det heller er på tide at Eliteserie­n går ned til 12 lag og at 2. divisjon utvides til tre avdelinger?

Geir Lunde og Christoffe­r Bigseth Olsen, trenere i Vardeneset

– Vi er for endringene, og har disse argumenten­e:

1. Faerre lag vil gi høyere kvalitet på de kampene som spilles i løpet av sesongen, der vi i dag ser en del tilfeller på stor variasjon mellom de beste og dårligste lagene.

2. Det vil også bli mindre kampbelast­ning rundt for eksempel sommerferi­e med faerre lag, hvor vi ser at det er utfordrend­e for spillere å legge sine ferier til noen få uker i juli.

Martin Hestvik, Randaberg-trener

– Det er positivt med spissing av avdelingen­e, som selvfølgel­ig vil føre til høyere kvalitet, men også at sesongen blir mer beleilig for spillerne som tross alt «bare» spiller i 4. divisjon. Spesielt med tanke på ferier og at vi sannsynlig­vis slipper å spille serie til langt ut i november.

Yngve Hagen, trener i Sandved

– Vi synes det er unødvendig å gjøre endringer nok en gang, det er ikke lenge siden sist endring. Vi synes det er kjekt med flest mulig kamper, men bruker lite energi på noe vi får gjort lite med dersom det ønskes endring.

Simon Saeternes Stapnes, trenger i Varhaug

– Vi var i utgangspun­ktet imot endringen, egentlig fordi vi trives med ordningen slik den er nå med mange kjekke lokaloppgj­ør – i tillegg til at det har vaert veldig spisset allerede. Men vi forholder oss samtidig til det som blir bestemt, og forhåpentl­ig har spissingen lite å si for oss.

Richard Enge, SIF-trener

– Det er sikkert delt hva folk i klubben mener om dette. Jeg tror mange mener at vi hadde for liten ferie i fjor. Men tidligere start som i år løser jo det problemet. Personlig ønsker jeg fire økter i uken, lørdagskam­per og minst mulig ferie. Da hadde både sporten og spillerne blitt mye bedre. Det er vel dessverre vanskelig å få til i 4. divisjon.

Kai Ove Stokkeland, trener for Rosseland

– Vi var imot at 4. divisjon nok en gang skal bli spisset. Vi liker det sånn det er nå, med flere kamper og enda større sjanse for å møte lokale lag enn det nå bli med det nye opplegget.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway