Stavanger Aftenblad

– Jeg eier fire-fem butikker og melder meg inhabil

SANDNES: – Jeg eier fire-fem butikker og melder meg inhabil, sa Leiv Rune Mjølsnes (H), før formannska­pet vedtok å støtte bransjefor­ening for serverings­steder med 300.000 kroner over tre år.

- Camilla Bjørheim camilla.bjorheim@aftenblade­t.no

– Jeg har aldri vaert i den situasjone­n at jeg ikke vet om det er fire eller fem butikker jeg eier, sa Pål Morten Borgli (Frp).

I samme slengen stilte han spørsmål ved om eierskap i restaurant­er faktisk er nok til at Leiv Rune Mjølsnes (H) er inhabil når formannska­pet behandler en sak om støtte til Vertskapet – en bransjefor­ening for serverings­bedrifter i Sandnes.

– Vi må ikke melde oss inhabile hele veien om vi ikke er det. Hvis Mjølsnes sitter i styret til Vertskapet og har økonomiske interesser er det en ting, men om butikkene han eier er medlemmer i paraplyorg­anisasjone­n kan han umulig vaere inhabil, sa Borgli.

Talte til fire

– Ved naermere opptelling kommer jeg til at jeg har eierskap i fire medlemsbed­rifter i Vertskapet, repliserte Mjølsnes, som gjentok at han holdt fast på sin inhabilite­t.

Han fikk støtte på dette fra ordfører Stanley Wirak, og ble dermed erklaert inhabil.

– Jeg mener at dette helt klart er en økonomisk sak for deg når du har så mange restaurant­er, sa Wirak.

Mjølsnes har eierskap i blant annet Bedre Burger (Hekkan Burger) og Mad 10 AS (Ti Spiseri & Bar).

Etter diskusjone­n om inhabilite­t, vedtok et enstemmig formannska­p å gi 300.000 kroner over tre år til bransjeorg­anisasjone­n Vertskapet, som blant annet arrangerer Madugå.

Etter en del fram og tilbake ble formannska­pet også enig om at Vertskapet må levere en kort, årlig evaluering og en sluttrappo­rt etter tre år.

Pengedryss

Formannska­pet tildelte midler til flere gode tiltak mandag:

Vertskapet: 100.000 kroner årlig i tre år

Sommerrevy­en: 50.000 kroner

Konserter i Lanternen: 242.000 kroner

Forsand teaterlag: 75.000 kroner til oppsetning av Pilt-Ola

Som Aftenblade­t har skrevet tidligere, varslet Sommerrevy­en at årets revy ville bli avlyst på grunn av økte leiekostna­der på offentlig areal.

Nå har revyen søkt kommunen om 144.000 kroner i kommunal støtte, og velger likevel å spille revy i et telt på rådhusplas­sen i sommer. Hvor mye støtte revyen får, ble imidlertid avklart først i formannska­pet i går.

Flertallet falt ned på å gi 50.000 kroner i støtte.

Ordfører Stanley Wirak understrek­et at reglemente­t om leie av offentlig areal står fast.

– Vi må behandle alle likt, så lenge reglene er der. Men vi er innstilt på å gi et tilskudd på 50.000 kroner, sa Wirak, og la fram et forslag fra Frp, Ap og Sp.

Ellen Karin Moen (uavhengig), KrF og SV stemte imot å gi revyen 50.000 kroner i støtte.

Konserter i Langgata

Formannska­pet vedtok også å gi 242.000 kroner i støtte til Sandnes Musikkråd og gjennomfør­ing av 22 sommerkons­erter. Konsertene skal holdes i Lanternen i Langgata.

Konsertene skal vaere i ulike sjangre og framføres av en blanding av frivillige organisasj­oner – både profesjone­lle og ikke-profesjone­lle artister.

Kommune har støttet en sommerkons­ertserie i Lanternen med 200.000 kroner i henholdsvi­s 2019 og 2020, med 130.000 kroner i 2021 og 220.000 kroner i 2022.

 ?? JARLE AASLAND ?? Leiv Rune Mjølsnes og Kenny Rettore fra Høyre i formannska­pet i går.
JARLE AASLAND Leiv Rune Mjølsnes og Kenny Rettore fra Høyre i formannska­pet i går.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway