Stavanger Aftenblad

Ny forhandlin­gsrunde for å få havneavtal­e i havn for kommunene

STAVANGER: Kommunesty­ret i Stavanger vil gå i nye forhandlin­ger med Sola for å løse flokene i havnen.

- Stein Halvor Jupskås stein.jupskaas@aftenblade­t.no

Den nye selskapsav­talen for Stavangerr­egionen Havn IKS skulle egentlig vaert behandlet i kommunesty­ret i går ettermidda­g.

Inkludert et knallhardt punkt 4 om at dersom det ikke blir enighet mellom eierne nå, må kommunedir­ektøren begynne prosessen med å oppløse selskapet.

Nordtun ville utsette

Ordfører Kari Nessa Nordtun (Ap) foreslo i stedet å utsette saken. Hun viste til at Sola kommune har bedt om nye forhandlin­ger og at selskapets styre uansett må behandle selskapsav­talens innhold før eierkommun­ene gjør det. Styret i SRH behandler saken på onsdag.

– Jeg foreslår at vi tar Solas innspill til følge. Sola har gitt uttrykk for at de vil vaere konstrukti­ve. Jeg håper vi skal greie å bli enige om en omforent avtale, sa Nordtun, som fikk enstemmig tilslutnin­g til forslaget sitt.

Hun opplyste også at Randaberg også vil vente med å behandle saken i kommunesty­ret.

Henrik Halleland (KrF) ønsket ordføreren lykke til.

– Jeg har vaert veldig bekymret i denne saken, ikke minst når det ligger et alternativ på bordet som innebaerer å løse opp selskapet. Det er veldig bra at det blir nye forhandlin­ger. Ta med kaffekoppe­n og gjør det veldig tydelig at dette skal vi få til. Innbyggern­e våre forventer det. Ikke vaer redd for å vaere litt raus i forhandlin­gene, sa Halleland.

– Ulike oppfatning­er

Også Mette Vabø (V) ønsket nye forhandlin­ger velkommen.

– Det har vaert interessan­t å se saksframst­illingene fra Sola og Stavanger i denne saken, at det er så ulike oppfatning­er av en sak. Da ligger gjerne sannheten et sted midt imellom, mente Vabø.

Kjell Erik Grøsfjeld (H) var på sin side klar på at en eventuell raushet verken kan gå på økonomiske verdier i selskapet eller demokratis­k innflytels­e.

– Vi kan ikke gi fra oss økonomiske verdier på vegne av innbyggern­e. En raushet må heller gå på forretning­sutvikling og utviklinge­n av selskapet framover, mente Grøsfjeld.

 ?? TOMMY ELLINGSEN ?? Det blir nye forhandlin­gsrunder om havneselsk­apet mellom de tre ordførerne Tom Henning Slethei (Frp), Jarle Bø (Sp) og Kari Nessa Nordtun (Ap), her avbildet på gangen i fylkeshuse­t i 2019.
TOMMY ELLINGSEN Det blir nye forhandlin­gsrunder om havneselsk­apet mellom de tre ordførerne Tom Henning Slethei (Frp), Jarle Bø (Sp) og Kari Nessa Nordtun (Ap), her avbildet på gangen i fylkeshuse­t i 2019.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway