Stavanger Aftenblad

– Vi har litt å tenke på

FOTBALL: Vålerengat­rener Dag-Eilev Fagermo liker svaert dårlig å gå oppå eliteserie­konkurrent­ene på treningsle­ir i Marbella. Akkurat det plager ikke Viking – som har helt andre bekymringe­r snaut tre uker før alvoret starter.

- Kjetil Flygind Journalist kjetil.flygind@ aftenblade­t.no

Når Viking ankommer Marbella til lagets tredje treningsle­ir denne vinteren, er de på ingen måte alene.

Eliteserie­rivalene HamKam, Tromsø, Rosenborg, Strømsgods­et, Lillestrøm og Haugesund, pluss flere lag fra 1. divisjon, er alle på plass på solkysten i Spania for å lade opp til sesongstar­ten.

De folksomme treningsfa­silitetene irriterer Vålerengas trener.

– Det er helt håpløst. Det er fordi det er altfor mange lag her. Nå har det blitt slik som det var på La Manga for 7–8 år siden, hvor alle lag ligger oppå hverandre, ser på hverandre og spiller mot hverandre. Det mener jeg er lite utviklende, sier VIF-trener Dag-Eilev Fagermo til Nettavisen. Han er usikker på om Osloklubbe­n reiser til Marbella neste år.

Norske tilstander

Viking-trener Morten Jensen, som tidligere i vinter har tatt med spillerne sine til Alicante og Algarvekys­ten i Portugal, forstår hva Fagermo mener.

– Det var fint å få den treningsle­iren i Portugal. Der fikk vi møtt litt annen motstand enn norske lag. Det kan vaere greit å slippe treningska­mper bare mot lag vi skal spille 30 seriekampe­r mot i tillegg til kamper i cupen. Jeg ser hva Fagermo mener, sier Jensen til Aftenblade­t.

– Vi har tilgang til alle kampene de ulike lagene spiller, så du får uansett sett kampene enten du trener og spiller på samme sted eller ei. Det er nok ikke så mye å hente på å trene ved siden av hverandre hvis du tenker på det å speide på motstander­ne, sier Jensen.

Tre spørsmål

Før treningsop­pholdet i Marbella sparkes skikkelig i gang, er det tre ting som Viking må finne svar på:

Blir midtstoppe­rduoen David Brekalo og Gianni Stensness skadefrie og kan matches sammen i kamp?

Hvem blir høyreback mot Rosenborg i cupen 12. mars ettersom Sondre Bjørshol er skadet og Herman Haugen utestengt?

Kan nykommer Patrick Yazbek spille seg inn på laget etter overgangen fra Sydney FC?

– Vi har litt å tenke på mens vi er i Spania. Men det kan nok hen

 ?? ?? AFTENBLADE­T I MARBELLA:
AFTENBLADE­T I MARBELLA:

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway