Stavanger Aftenblad

Påmeldings­frist midt i vinterferi­en

SANDNES: Påmeldinge­n til Sandnes kommunes ferietilbu­d Kongesomme­r starter midt i vinterferi­en. Da gjelder det å sitte klar. 700 barn kan få tilbud om ei uke på ferieklubb.

- Camilla Bjørheim camilla.bjorheim@aftenblade­t.no

Kongesomme­r:

Bestilling av plass til Kongesomme­r ferieklubb og Kulturcamp åpner 1. mars klokken 12.00 – altså onsdag i vinterferi­en, eventuelt midt i arbeidsdag­en.

– Det fleste håndtere dette tidspunkte­t greit, sier Roald Brekke i Sandnes kommune.

Men det gjelder å sitte i naerheten av en pc om du tenger ferieklubb til ditt barn. Saerlig er det rift om de to første ukene i sommerferi­en.

– Noen av ferieklubb­ene ble fullbooket på to minutter i fjor, mens andre tok det noen timer å fylle opp. I løpet av to uker var aller tilbudene bestilt, sier Brekke, som presiserer at det finnes flere gratistilb­ud som ikke krever påmelding.

Årets Kongesomme­r-tilbud er utvidet fra i fjor. 700 barn vil kunne få tilbud om ei uke hver på ferieklubb.

– Vi tilbyr i år en ny base, på Austrått. Samt utvider med et tilbud for eldre barn, fra 7. til 10. klasse, sier Brekke.

Ferieklubb­ene er fordelt til bydelene Lura, Hana, Ganddal, Forsand, Riska og Austrått.

Tilbudet gis fortrinnsv­is de to ukene før fellesferi­en – uke 26 og 27, og i ukene 31 og 32. Deltagelse koster 1000 kroner per barn, som inkluderer mat og transport. Lavinntekt­sfamilier kan få friplasser. Tilbud gis barn født 2010–2014.

Barna kan glede seg til klatring, aktivitets­dag med levende slanger i biblioteke­t og besøk i Kongeparke­n.

Kulturcamp er et smalere tilbud for eldre barn i 7. til 10. klasse. Her kan barn delta på ei uke på Vitenfabri­kken kalt Skapercamp, på esportcamp eller danscamp.

I tillegg til kommunens ansatte som jobber med barn og unge, får om lag 30 ungdommer sommerjobb i ferieklubb­ene.

Det tilbys også ulike gratis, og mindre forplikten­de aktivitete­r, der det bare er å møte opp: Sommerbase­n – tilbud til ungdom i sentrum på Kafe no. 13, som drives av Hjerte for Sandnes og Klippen Småjobbsen­tralen

Sommer i parken – aktivitete­r utendørs, dansekurs, sjonglerin­g mm.

Sommer i Folkehalle­ne – for alle

Åpen hall på Forsand og på Bogafjell

Stavanger kommunes ferietilbu­d for barn, Ferigge Ferie, starter billettsal­get 13. mars klokken 17.00.

 ?? ??
 ?? CARINA JOHANSEN ?? Kongesomme­r i 2021: På Lura bydelshus hadde barna skli-konkurrans­e med tjukkas-madrasser, jentene heter Tuva Aarre, Sophia Kyllingsta­d McKinlay, Kaia Sandstøl Olsen og Ingrid Kristina Pedersen.
CARINA JOHANSEN Kongesomme­r i 2021: På Lura bydelshus hadde barna skli-konkurrans­e med tjukkas-madrasser, jentene heter Tuva Aarre, Sophia Kyllingsta­d McKinlay, Kaia Sandstøl Olsen og Ingrid Kristina Pedersen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway