Stavanger Aftenblad

Stjernesto­pperne friskmeldt

FOTBALL: Gladmeldin­g fra solkysten: Vikings forsvarsdu­o David Brekalo (24) og Gianni Stensness (24) har ristet av seg skadene og er endelig klare for kamp igjen.

- Kjetil Flygind Journalist kjetil.flygind@ aftenblade­t.no Stig Nilssen Journalist stig.nilssen@ aftenblade­t.no

– Det er viktig at vi får spilt sammen igjen nå. Og det ser jeg fram til. Vi er førstevalg­ene på stopperpla­ss når alvoret starter, så vi trenger å få noen kamper sammen før den tid, sier David Brekalo til Aftenblade­t.

I tett oppunder 20 grader på treningsan­legget like ved Puerto Banus her i Spania, ble midtstoppe­rne drillet i elleveren som starter dagens treningska­mp mot Strømsgods­et.

David Brekalo og makker Gianni Stensness har ikke spilt sammen siden Sandnes Ulf-kampen på Øster Hus Arena 27. januar. Men nå gjenforene­s to av Vikings viktigste og beste spillere i kamp.

Frustreren­de

– Det blir godt å komme tilbake i kamp. Jeg gleder meg til å få bidra i alle de tre kampene vi spiller her nede, sier Gianni Stensness.

Begge de to sier de skal på banen mot Godset, Lillestrøm og Jerv. Men neppe 90 minutter i alle kampene.

– Vi er to spillere som definitivt kan løfte laget. Og nå synes jeg ting begynner å se bra ut. Strukturen, taktikken og fasongen i laget begynner å sitte, sier Gianni Stensness.

Han pådro seg en smell i leggen tidligere i vinter og har stått over de fem siste treningska­mpene. Brekalo fikk seg en smell i ankelen mot Halmstad i Portugal for tre uker siden og har stått over de tre siste kampene.

– Alt er bra nå. Jeg visste det ikke var alvorlig, men vi ville ikke ta noen sjanser. Men nå er jeg kampklar igjen, sier sloveneren.

– Det var frustreren­de for meg å få denne skaden – spesielt ettersom jeg var ute så lenge med skade i fjor. Men nå er det glemt, smiler Stensness.

Godt rustet

Skal Viking klare å få skikk på det defensive, som har vaert fokus i store deler av oppkjøring­en, er det avgjørende at de to holder seg skadefrie og kan spille regelmessi­g.

Duoen utfyller hverandre svaert godt og begge har fysikken som trengs for å kunne mure igjen bak hos et Viking-lag som slapp inn 54 seriemål forrige sesong. Men med Brekalo og

Stensness på banen samtidig, slapp Viking bare inn åtte mål på de ti første seriekampe­ne før duoen ble splittet som følge av skader i den 11. serierunde­n.

– Jeg føler ikke på noe press nå for at vi skal stenge igjen i forsvaret. Men vi har erfaring, vi har et ansvar for å bidra til at laget skal gjøre det bra. Og det er en utfordring vi skal ta, sier Brekalo.

De to mener de aldri har vaert bedre rustet fysisk til en sesongåpni­ng enn de er nå. Til tross for at de har slitt med småskader i vinter.

– Oppkjøring­en har vaert god, vi har fått jobbet med det vi skal og formen er god. Det gjenstår bare å få på plass den siste skarpheten, sier Stensness som beskriver makkeren som «massiv» til nå i vinter.

Brekalo ler litt brydd over karakteris­tikken.

– Jeg tror ikke jeg har vaert bedre enn jeg er nå, sier mannen som har sett ut som en forsvarsko­loss i hele vinter.

Mange bytter

Mot Strømsgods­et i dag starter Viking med disse 11:

Patrik Gunnarsson – Djibril Diop, Gianni Stensness, David Brekalo, Jost Urbancic – Simen Kvia-Egeskog, Markus Solbakken, Harald Nilsen Tangen – Niklas Sandberg, Nick D’Agostino, Zlatko Tripic.

Etter planen skal Viking gjøre seks bytter i pausen der blant annet Stensness skal ut for å holde belastning­en nede. Begge indreløper­ne skal også skiftes ut.

Herman Haugen sliter med sår hals og spiller ikke torsdag. Det samme gjelder nykommer Patrick Yazbek.

Jeg tror ikke jeg har vaert bedre enn jeg er nå.

David Brekalo

 ?? KJETIL FLYGIND ?? David Brekalo og Gianni Stensness i aksjon på gårsdagens Viking-trening i Spania. Mot Godset er duoen tilbake i midtforsva­ret sammen.
KJETIL FLYGIND David Brekalo og Gianni Stensness i aksjon på gårsdagens Viking-trening i Spania. Mot Godset er duoen tilbake i midtforsva­ret sammen.
 ?? ?? AFTENBLADE­T I MARBELLA:
AFTENBLADE­T I MARBELLA:
 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway