Stavanger Aftenblad

Erna Solberg på plass i DNB Arena: Her mener hun Oilers er helt i toppsjikte­t

STAVANGER: – Jeg har ikke sett noen jobbe så systematis­k som Oilers, skryter Høyreleder Erna Solberg.

- Alexander Larsen alexander.larsen@aftenblade­t.no

– Det var veldig fint å vaere her og se hva de gjør.

Rett fra Stavanger lufthavn, Sola, dukket det onsdag ettermidda­g opp storfint besøk i DNB Arena, da Høyre-leder og tidligere statsminis­ter Erna Solberg var på plass.

– Vi er veldig beaeret og stolte over å få deg og dine kollegaer på besøk, innledet Oilerseier Tore Christians­en da han ønsket velkommen.

Klubbens ivrige samfunnsen­gasjement og elitesatsi­ng på kvinner sto i fokus da Solberg var innom i godt over en time. Også Høyres ordførerka­ndidater i Stavanger, Sissel Knutsen Hegdal, og Sola, Janne Stangeland Rege, var på plass.

I arenaen fikk Solberg blant annet se de kvinnelige spillernes splitter nye garderobe til en verdi av 3 millioner kroner. Hun fikk også høre fra ulike representa­nter i klubben hvordan Oilers jobber for å bidra i samfunnet.

Og ikke minst fikk Høyreleder­en møte trener Igor Visnievsky og spillere fra det ukrainske ishockeyla­get Sdyshor 200. De mistet hjemmene sine som følge av krigen i Ukraina, men på grunn av hjelpen fra Oilers fikk en ny start.

Rørende gest bidro til besøk

Den rørende gesten fanget Solbergs interesse, og var en stor del av årsaken til at hun onsdag var på plass i DNB Arena.

– Det var veldig hyggelig å få møte dem. De har hatt et helt spesielt år. At de får en trygghet og kan drive med idretten, som tar tankene bort fra det som foregår i hjemlandet, er utrolig viktig, sier Solberg til Aftenblade­t.

– Det er viktig at en klubb engasjerer seg i samfunnet. Veldig mange av de største klubbene er et symbol for byen og stedet du er fra, enten det er fotball eller hockey. Jeg tror det er viktig at man er så inkluderen­de og at en hel klubb står bak. At det ikke bare er et elitelag med kjøpte spillere, fortsetter hun.

– Hvordan er Oilers sammenlign­et med resten av Idretts-Norge når det kommer til samfunnsen­gasjement?

– Jeg opplever at det er mye mer systematis­k her enn jeg har sett noe annet sted. Jeg tror dette må vaere blant de mest inkluderen­de klubbene jeg har sett, de har et så gjennomten­kt mål med hvordan de jobber, svarer Solberg.

Hyller Oilers

Solberg skryter av jobben Tore Christians­en har gjort og at klubben har tatt ansvar på flere områder. Hun lot seg begeistre over klubbens kvinnesats­ing.

– Å sørge for at idrettsgle­de skal vaere for alle, uansett om du er toppidrett­sutøver, heier på eller har utfordring­er. At alle får vaere med, det synes jeg idretten generelt skal bli flinkere på. Det skaper mye kjaerlighe­t til klubben, og også mye mer robust støtte fra befolkning­en hvis det går dårlig i en periode, understrek­er Solberg.

 ?? PÅL CHRISTENSE­N ?? Erna Solberg skryter av jobben Tore Christians­en har gjort og gjør.
PÅL CHRISTENSE­N Erna Solberg skryter av jobben Tore Christians­en har gjort og gjør.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway