Stavanger Aftenblad

Aker Solutions er årets laerebedri­ft

- Ida Marie Larsen Korsen ida.marie.larsen.korsen@ aftenblade­t.no

STAVANGER: Aker Solutions ble i går kveld tildelt prisen for årets laerebedri­ft for sitt arbeid med laerlinger. I går kveld ble det delt ut fag-, svenne- og kompetanse­brev til laerlinger i distriktet. I den anledning ble også årets laerebedri­ft kåret, og Aker Solutions stakk av med seieren.

– Det betyr mye for oss, vi er veldig stolte over å ha fått denne prisen. Vi har hatt stort fokus på laerlingen­e de siste årene, sier verftsdire­ktør Jan Ertesvåg i Aker Solutions.

I år håper Aker Solutions håper å få inn 160 laerlinger totalt, enda flere enn de hadde i fjor.

– Vi jobber spesielt mye med ungdommer, og vi når ut til ungdommene tidligere nå enn før, gjerne allerede på ungdomstri­nnet. Vi viser engasjemen­t tidlig på året, og har god dialog med yrkesskole­ne, sier Ertesvåg.

Legger til rette

Aker Solutions blir blant annet belønnet for deres samarbeid med Nav; for å gi alle en mulighet til å bli faglaert.

– Bedriften tar et stort samfunnsan­svar ved å tilby personer med ulik bakgrunn og helsemessi­ge utfordring­er et tilpassend­e løp, sa leder av yrkesoppla­eringsnemn­da, Eirin Sund, i begrunnels­en for at Aker Solutions blir årets laerebedri­ft.

Ertesvåg presiserer at de er opptatte av å vaere en inkluderen­de bedrift.

– Vi ønsker å vaere en bedrift som kan tilby dem på utsiden av utdannings­løpet en vei inn. Vi vil bidra til at de skal få en mulighet, sier Ertesvåg.

Aker Solutions sine avdelinger i Rogaland hadde i fjor oppimot 100 laerlinger i et bredt spekter av fagområder, og bedriften har lagt vekt på at det skal vaere balanse mellom kjønnene.

Fortsetter satsingen

Aker Solutions vil fortsette å satse på å vaere en god laerebedri­ft.

– Vi vil sikre at vi har de motiverte ungdommene som kan dra industrien videre de neste ti årene. Vi jobber mot det fornybare, og vi vil vise ungdommene at vi har mulighet til å få dem med oss inn i dette fagfeltet, sier Ertesvåg. Han forteller at de begynner i god tid med å rekruttere til bransjen, allerede så tidlig som på ungdomstri­nnet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway