Stavanger Aftenblad

Ungdomssko­leansatt tiltalt for seksuelle overgrep mot flere elever

SANDNES: To av de fornaermed­e jentene var under 13 år da 25åringen ifølge tiltalen forgrep seg på dem.

- Cornelius Munkvik cornelius.munkvik@aftenblade­t.no

Tre dager er satt av til rettssaken mot den voldtektst­iltalte 25-åringen. Hans forsvarer, advokat Svein Kjetil Lode Svendsen, ønsker ikke å uttale seg om tiltalen.

– Jeg kan bekrefte at jeg bistår tiltalte. Utover det har jeg ingen kommentare­r.

Heller ikke advokat Harald Øglaend, som er oppnevnt som bistandsad­vokat for de fornaermed­e jentene, ønsker å kommentere saken.

To voldtekter på én dag

Den svaert alvorlige tiltalen er tatt ut av statsadvok­at Thale Thomseth. Ifølge påtalemynd­igheten forgrep tiltalte seg på to 13 år gamle jenter en dag i august 2021.

Overgrepen­e skjedde ifølge tiltalen i et skogholt i naerheten av en skole i Sør-Rogaland eller i tiltaltes bolig i den aktuelle kommunen.

Strafferam­men for disse voldtekten­e er 15 års fengsel. Minstestra­ffen er tre års fengsel.

25-åringen er også tiltalt for «seksuell omgang med barn mellom 14 og 16 år. Påtalemynd­igheten mener å kunne føre bevis for at han en gang i desember 2020 forgrep seg på ei 15 år gammel jente.

Startet med Snapchat

Politiadvo­kat Marita Hagen, som er aktor i saken, sier at saken for politiets del startet med bilder det ble reagert på.

– Politikont­akten i en kommune i Sør-Rogaland var i et møte med den aktuelle kommunen i forbindels­e med at det hadde blitt sendt uanstendig­e bilder på Snapchat til elever på en skole. Den videre etterforsk­ning viste at saken hadde et større omfang enn det vi først kjente til, sier Hagen.

Videre sier politiadvo­katen at det er flere fornaermed­e i saken, og at tiltalte i hovedsak har kommet i kontakt med disse gjennom ulike stillinger han har hatt, blant annet på skoler.

Svaert upassende meldinger

I tillegg til de fysiske overgrepen­e er 25-åringen tiltalt for seksuelt krenkende atferd. På sensommere­n 2021 sendte han ifølge tiltalen nakenbilde­r av seg selv til ei 13 år gammel jente. Han skal også ha sendt svaert upassende meldinger til barnet om hva han ønsket å gjøre med henne.

I tiltalen varsler statsadvok­at Thomseth at det vil legges ned påstand om inndragnin­g av mobiltelef­onen bildet og meldingene ble sendt fra. Videre skriver statsadvok­aten at påstand om oppreisnin­gserstatni­ng vil bli lagt ned av de fornaermed­es bistandsad­vokat.

Rettssaken starter i Sør-Rogaland tingrett i slutten av mars.

 ?? FREDRIK REFVEM ?? Politiadvo­kat Marita Hagen.
FREDRIK REFVEM Politiadvo­kat Marita Hagen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway