Stavanger Aftenblad

– Vi ble litt smågutter

FOTBALL: Tapte dueller, billige baklengsmå­l og nye skader. Vikings tap for Strømsgods­et i Spania ga trenerne nok å tenke på.

- Kjetil Flygind Journalist kjetil.flygind@ aftenblade­t.no Stig Nilssen Journalist stig.nilssen@ aftenblade­t.no

Viking-tap i Spania gir trenerne hodebry:

– Det var en kamp under pari, medgir trener Morten Jensen etter kampslutt på La Quinta-anlegget.

Allerede før kampen startet problemene for Viking: Simen Kvia-Egeskog skulle startet kampen, men sykdom gjorde at han ble igjen på hotellet. Heller ikke Herman Haugen eller Patrick Yazbek kunne spille grunnet sykdom. Jost Urbancic skulle også startet, men Viking tok ingen sjanser med sin nye venstrebac­k og han sto over med en liten kjenning.

Markus Solbakken slet med migrene før kampen, men startet likevel. Han måtte ut i 2. omgang da hodesmerte­ne ble for store.

Da hadde Viking allerede gjort to bytter – begge tidlig i 1. omgang – da Niklas Sandberg og Djibril Diop begge gikk ut med skader. Sandberg var stiv i leggen onsdag, likevel tok Viking sjansen på å starte med ham.

– Du så hvordan det gikk, sier Morten Jensen.

– Ikke gode nyheter

– Disse skadene er ikke gode nyheter. Det er kjedelig for spillerne og for laget. Vi måtte gjøre flere endringer og vi fikk mye av planen vår ødelagt der, fortsetter treneren.

Det var spesielt to ting treneren ikke likte med det han fikk se av laget sitt:

– Det ble en del lange baller og såkalt andreballs­pill, der ble vi til tider litt smågutter. Vi tapte for mange dueller, sier Jensen.

Han peker også på at det lugget på grasbanen – noe som gjorde at Viking ikke helt fikk pasningssp­illet til å sitte.

Bare i perioder så Viking gode ut. I starten av kampen og etter at Godset tok ledelosen 3–0. Da tente Viking til litt. Men ellers var det ikke spesielt bra det Viking leverte.

Stavanger-karen Jostein Ekeland sendte Godset i føringen 10, før to kjappe mål etter hvilen punkterte kampen. Både ved Jonas Therkelsen­s 2-0-scoring (David Brekalo mistet ballen og Godset-spilleren stormet over halve banen før han dyttet inn 20) og da Marcus Mehnert økte til 3–0 (dro seg inn i banen og skjøt ned i hjørnet) ble Viking for passive.

Lite energi

Fra tribunepla­ss her i Spania kunne vi se et Viking-lag med litt lite energi og sprut. Morten Jensen er enig.

– Vi hadde håpet på mer energi, ja. At vi skulle klare å trykke på mer. Dessuten ga vi vekk et mål, det har vi sett før, sier han lettere oppgitt.

– Gir dette dere hodebry, Jensen?

– Ja, med disse skadene blir det litt sånn. Vi har både skader og sykdom i troppen nå, det er ikke gunstig før møtet med Lillestrøm (på søndag).

Kristoffer Løkberg reduserte for Viking før Zlatko Tripic på overtid skrudde en corner rett i mål.

– Det var viktig for meg å få 90 minutter i beina, sier kapteinen.

Han mener Viking viste fine tendenser. Men han tror dynamikken i laget forsvant litt grunnet de mange endringene som måtte gjøres.

– Det var mye bra her vi skal ta med oss, men det var en ustabil kamp. Det gikk opp og ned. Jeg skulle ønske vi var mer stabile gjennom hele kampen. Det skal vi se på og ta tak i.

 ?? JAN KÅRE NESS ?? Zlatko Tripic scoret for Viking på overtid.
JAN KÅRE NESS Zlatko Tripic scoret for Viking på overtid.
 ?? JAN KÅRE NESS ?? Jostein Ekeland jubler for scoring mot Viking i Spania. Ekeland scoret kampens første mål mot gamleklubb­en.
JAN KÅRE NESS Jostein Ekeland jubler for scoring mot Viking i Spania. Ekeland scoret kampens første mål mot gamleklubb­en.
 ?? ?? AFTENBLADE­T I MARBELLA:
AFTENBLADE­T I MARBELLA:
 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway