Stavanger Aftenblad

Ingen bedre i Europa – stjernekee­peren taus om fremtiden

HÅNDBALL: – Jeg kom ikke hit for å bo her resten av livet, sier målvakten som har bidratt sterkt til at Sola nok en gang skal spille kvartfinal­e i europaliga­en.

- Alexander Larsen alexander.larsen@aftenblade­t.no

– Spesielt i Europa kan en keeper vaere med å avgjøre kamper. Det er fint at jeg har bidratt for laget på den måten, sier Sola-spiller Rinka Duijndam til Aftenblade­t.

Den nederlands­ke verdensmes­teren er blitt beskrevet av Sola-trener Steffen Stegavik som en keeper av internasjo­nal klasse.

Ikke uten grunn.

Den nederlands­ke målvakten har levert en meget god sesong for gultrøyene og i kamp etter kamp stått fram som en matchvinne­r bak stengene.

I europaliga­en reddet ingen keepere flere skudd i gruppespil­let (75) enn Sola-keeperen, som har bidratt sterkt til lagets imponerend­e prestasjon­er i Europa men også i serien - denne sesongen.

– Topp 20 i Europa

25-åringen signerte en toårskontr­akt med Sola da hun i fjor sommer kom til klubben. Hun skulle vaere erstattere­n til Tonje Lerstad som forsvant til franske ESBF Besançon og har så langt klart det med bravur.

Og vel så det.

– Hun har vaert ekstremt god for oss og reddet oss i mange kamper, både i Europa og serien, sier Stegavik om målvaktens sesong.

Men hvor lenge får Sola beholde en spiller av internasjo­nal klasse?

– Det vet jeg ikke, det er opp til andre klubber. Men vi håper å beholde spillerne så lenge som mulig. Vi må spille i Europa hele tiden for å beholde spillerne, og de utvikler seg godt her, noe de viser med at de er inne på ulike landslag, sier Stegavik og fortsetter:

– Vi har et bra sportslig tilbud i Sola, og da er det ikke vits å dra til en annen klubb å sitte på benken eller ikke spille i Europa. Det er ikke så mange andre lag som er bedre enn Sola når vi er i kvartfinal­en i europaliga­en. Vi er plutselig topp 20 i Europa akkurat nå.

Taus om fremtiden

Duijndam har tidligere vaert åpen om tøffe opplevelse­r på håndballba­nen og hvorfor hun tok en lang pause fra idretten hun elsker.

25-åringen er klar på at hun i Sola endelig har funnet tilbake håndballgl­eden og at hun er takknemlig for all hjelpen hun har fått.

Likevel kan hun ikke garantere at hun blir vaerende i klubben.

– Mitt hovedmål for sesongen var å få håndballgl­eden tilbake. Så får vi se hva som skjer etterpå, sier målvakten.

– På et eller annet tidspunkt vil jeg vurdere fremtiden min. Jeg kom ikke til Sola for å bo her resten av livet, men vi får se hva som skjer. Jeg tar det dag for dag, fortsetter hun.

– Hva vil bli avgjørende?

– Det viktigste er at jeg føler meg bra. Nå gjør jeg det. Jeg gleder meg over håndballen og laget gjør det bra. Men hovedfokus­et er meg og hva jeg ønsker. Det kan endre seg når som helst. Jeg følger bare følelsene mine og ser hvor det bringer meg, svarer Duijndam.

Nøkkelspil­ler forlenger trolig

Duijndam er imidlertid ikke den eneste Sola-spilleren med uavklart fremtid.

Både kantspille­r Maja Magnussen og bakspiller Live Rushfeldt Deila er på utgående kontrakter.

Begge har vaert svaert sentrale for laget i årets sesong, og Magnussen bekrefter langt på vei at hun blir i klubben.

– Det handler om litt personlige ting. Vi skal bare bli enige om hva vi ser for oss. Så blir vi vel enige til slutt, sier Magnussen.

Rushfeldt Deila har også tidligere sagt at hun er svaert åpen for å bli vaerende.

PS: Denne helgen spiller Sola «Final8» i Arendal. Der er det Storhamar som venter i semifinale­n i NM. Skulle de ta seg videre derfra, er det vinneren av oppgjøret mellom Vipers og Byåsen som venter i en eventuell finale.

Solas semifinale har kampstart klokken 17 i dag.

 ?? KRISTIAN JACOBSEN ?? Rinka Duijndam har vaert en nøkkelspil­ler for Sola etter at hun kom til klubben. Men hvor lenge hun blir i klubben, vet hun ikke.
KRISTIAN JACOBSEN Rinka Duijndam har vaert en nøkkelspil­ler for Sola etter at hun kom til klubben. Men hvor lenge hun blir i klubben, vet hun ikke.
 ?? ALEXANDER LARSEN ?? Sola-trener Steffen Stegavik mener eget lag er blitt en attraktiv plass å vaere.
ALEXANDER LARSEN Sola-trener Steffen Stegavik mener eget lag er blitt en attraktiv plass å vaere.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway