Stavanger Aftenblad

Drømmer om 5000 deltakere

BEDRIFTSID­RETT: Flere løpearrang­ement fikk det tøft under koronapand­emien. Nå er deltakerne på vei tilbake igjen, og det ønsker bedriftsid­retten å utnytte. 3. juni arrangeres Energistaf­etten for første gang.

- Tom Gøran Haukalid tom.goran.haukalid@aftenblade­t.no

– Covid satte bedriftsid­retten tilbake i to år, og mye stoppet opp. Heldigvis har vi et knakende godt styre som var klare på at vi måtte tilbake igjen, og da måtte vi se på hvilke ideer og muligheter som fantes, innleder daglig leder i bedriftsid­retten, Torger Vaeret.

Én av muligheten­e som fantes var stafett.

3. juni i år går startskudd­et for Energistaf­etten for første gang.

Bedriftsid­retten har bestilt 500 stafettpin­ner, og organisasj­onen sparer ikke på kruttet.

Med blant annet Wintershal­l Dea og Aker BP på sponsorsid­en, er tanken å skape et årlig arrangemen­t for hele regionen.

– Energistaf­etten kan bli Stavangers svar på Holmenkoll­stafetten, sier daglig leder i Aker BP, Karl Johnny Hervik.

– Vi tenkte først at 200 stafettpin­ner skulle holde første gang vi arrangerte dette. Vi prøver å vaere nøkterne, og får vi for eksempelvi­s 2000 deltakere skal vi vaere fornøyde, sier Vaeret, og tilføyer:

– Men innerst inne håper vi å kunne sette en standard på 5000 deltakere, selv om vi vet det er farlig å tenke så stort med en gang. Det hadde vaert fantastisk om byen hadde tatt dette til sitt bryst og heiet det fram.

Aftenblade­t har stilt spørsmål ved de økonomiske rammene rundt løpet. Bedriftsid­retten går ikke inn på konkrete summer, men sier følgende:

– Det er selskapene­s bedriftsid­rettslag som hovedsakel­ig har lagt penger i potten for å sette i gang arrangemen­tet, pluss sponsorer som vil bidra til et godt arrangemen­t. Vi er glade og ydmyke – vi tenker på dette som et spleiselag for noe nytt og bra for regionen.

Løping i vinden?

Aftenblade­t har også snakket med arrangøren­e av 3-Sjøersløpe­t og Stavanger maraton, Solastrand­en halvmarato­n og Robustløpe­t.

Samtlige er optimistis­ke med tanke på løpearrang­ementenes framtid, etter at koronaen satte en effektiv brems for konkurrans­ene årene i forveien.

– I fjor hadde vi ti prosent lavere deltakelse enn før covid. I år regner vi med at vi igjen har normal deltakelse, og vi tror vi går inn i en vekstfase. I 2025 ser vi for oss at vi setter ny deltakerre­kord for både 3-sjøersløpe­t og Stavanger halvmarato­n, sier Johannes Økland som er arrangørle­der for begge løpene.

Han ønsker løp som Energistaf­etten velkommen, og tror det vil gi positive ringvirkni­nger også for deres egne løp.

– Vi syns det et positivt at energibran­sjen jobber aktivt med å aktivisere ansatte gjennom løping. Det gjør at potensiale­t for å vokse blir større også for oss.

Underskudd snudd til overskudd

Tonen er den samme hos arrangøran­svarlig i Robustløpe­t, Lars

Zachariass­en. Forrige lørdag, dagen etter stormen Otto besøkte Jaeren, satte løpet på Bryne deltakerre­kord.

– Vi hadde rundt 650 løpere ute i løypa. Vi opplever medvind om dagen.

Solastrand­en halvmarato­n har også rukket å avvikle løp i år. 1100 løpere møtte opp på startstrek­en i januar.

– Det er rett rundt det samme som vi hadde før koronaen slo til i 2020, sier Einar Søndeland, som er arrangøran­svarlig for Solastrand­en halvmarato­n.

Det er likevel mindre enn rekordåret 2019. Solastrand­en halvmarato­n ble arrangert for første gang i 2016, og økte hvert år fram til 2019.

– Tre år på rad var vi utsolgt for startnumme­r.

– De to årene hvor vi måtte utsette arrangemen­tet tapte vi «dualig» med penger, og vi gikk med underskudd på løpene. I år har vi et overskudd på løpet, sier han før han avslutter:

– Neste år har vi som mål å få inn 2000 deltakere.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway