Stavanger Aftenblad

Kari Nessa Nordtun og Odd Stangeland innstilles til sentralsty­ret

POLITIKK: Rogaland Arbeiderpa­rti innstiller Kari Nessa Nordtun og Odd Stangeland som representa­nter til sentralsty­ret i Arbeiderpa­rtiet.

- Hilde Moi Østbø hilde.moi@aftenblade­t.no

Vedtaket er enstemmig, og er gjort av 19 representa­nter på styremøtet i Rogaland Arbeiderpa­rti torsdag kveld.

Kari Nessa Nordtun er ordfører i Stavanger, mens Odd Stangeland er ordfører i Eigersund.

– Vi er opptatt av at Rogaland skal bli represente­rt i sentralsty­ret. I dag ser vi at sentralsty­ret er topptungt med i hovedsak politikere fra Oslo som har stortingsp­lass eller regjerings­plass. Både Kari og Odd er kompetente politikere. Vi mener de har kompetanse til å kompliment­ere sentralsty­ret, sier Jarle Nilsen, som er ordfører i Karmøy og styremedle­m i Rogaland Ap, til Aftenblade­t.

Han viser videre til vedtaket i styremøtet tirsdag, der det ble klart at Tajik blir innstilt som nestlederk­andidat. Det betyr også at hun er innstilt som medlem i sentralsty­ret.

– Vi mener vi har tre dyktige kandidater, sier han.

Ifølge Nilsen var ingen flere kandidater til diskusjon torsdag.

– Tirsdag hadde vi kun én kandidat til diskusjon, i dag har vi hatt to kandidater til diskusjon, sier Nilsen.

– Hvor viktig er det for dere å få inn en av disse inn i sentralsty­ret?

– Det er veldig viktig for oss. Rogaland er et fylke med stor aktivitet innen naeringsli­v. Det er også en stor fordel at Kari Nessa Nordtun var leder av energiutva­lget.

– Takknemlig

Kari Nessa Nordtun er glad for å bli pekt på.

– For meg er det utrolig viktig at det kommer noen fra Rogaland inn i sentralsty­ret. Jeg er takknemlig for at jeg er en av de partiet har spilt inn. Nå må valgkomite­en sette i gang arbeidet med å sette sammen det beste laget, sier hun.

– Hva kan du tilføre sentralsty­ret?

– Et blikk for Rogaland og folk herfra, og å vaere et talerør inn sentralt for det folk og naeringsli­v her er opptatt av. Jeg ønsker å påvirke partiets politikk og organisasj­on på en måte som i enda større grad tydeliggjø­r at vi er et parti som er en garantist for gode og trygge liv for alle innbyggere i Norge, uansett bakgrunn og livssituas­jon.

Odd Stangeland, ordfører i Eigersund er også fornøyd.

– Jeg tar det som en stor tillitserk­laering å vaere innstilt fra Rogaland Arbeiderpa­rti sammen med to andre dyktige kandidater. Jeg setter stor pris på dette, og er veldig motivert for å ta på meg den type oppgaver, sier han. – Hva du tilføre sentralsty­ret? – I rollen min som ordfører i Eigersund og som leder av KS Rogaland tror jeg at jeg er tett på både folk og naeringsli­v. Jeg har god kobling til kommunene. I tillegg har jeg vaert med en stund og har en del erfaring, sier han.

 ?? JARLE AASLAND ?? Kari Nessa Nordtun under fylkesårsm­øtet i Rogaland Arbeiderpa­rti i 2020.
JARLE AASLAND Kari Nessa Nordtun under fylkesårsm­øtet i Rogaland Arbeiderpa­rti i 2020.
 ?? FREDRIK REFVEM ?? Odd Stangeland (Ap), ordfører i Eigersund kommune.
FREDRIK REFVEM Odd Stangeland (Ap), ordfører i Eigersund kommune.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway