Stavanger Aftenblad

Tripic stråler av lykke – gleder seg ekstra til en spesiell dag

FOTBALL: Det er fortsatt mye å rette på for Viking og Zlatko Tripic (30) to uker før alvoret starter, men på hjemmebane opplever kapteinen den ultimate lykke.

- Stig Nilssen Journalist stig.nilssen@ aftenblade­t.no

– Vi var veldig klare for å stifte familie. Jeg har opplevd veldig mye, flyttet mange ganger og egentlig vaert veldig egoistisk med tanke på min karriere.

– Heldigvis har min samboer vaert utrolig lojal, uegoistisk og fulgt meg hele veien. Nå som vi har slått oss til ro i Viking og kjøpt hus på Hinna, lå alt til rette for å få et barn. Det er en helt fantastisk følelse, sier Zlatko Tripic og smiler.

Dro hjem i hui og hast

Det er er langt fra alle spillerne i Viking som har den samme vinnervilj­en og holdningen som Zlatko Tripic.

Som en av de mest rutinerte på laget framstår 30-åringen som en veiviser og ledertype – et ansvar som har blitt enda større etter at Veton Berisha forsvant og Viking skal rette opp det bedrøvelig­e inntrykket fra siste halvdel av fjorårsses­ongen.

Så har det aller meste også handlet om fotball og karrieren på banen for Viking-kapteinen som kom til Norge og Lyngdal før han hadde opplevd sin første bursdag.

For 12 år siden var han en ukjent spiller på Tonstad langt nede i divisjonss­ystemet. I rekordfart spilte han seg oppover i systemet før han signerte for Molde i 2011 og fortsatte ferden ute i Europa.

Egentlig skulle ikke Zlatko Tripic

vaert på denne treningsle­iren i Marbella. Han skulle vaert hjemme og stått parat til fødsel i disse dager. Men lille Luka hadde det travelt – og Tripic måtte dra hjem i hui og hast under oppholdet i Portugal nylig.

– Vanskelig å beskrive følelsen

Etter 14–15 timer på reisefot ankom han Stavanger akkurat i tide. Det betydde mye for ham.

– Alt gikk strålende med mor og barn under fødselen. Det var en helt fantastisk følelse som det er vanskelig å beskrive før du har opplevd det selv. Du skjønner det litt mer de neste dagene når du kommer hjem fra trening og hun sitter der og ammer vårt barn. Det er helt nydelig, understrek­er Tripic og smiler på en måte vi ikke har sett før.

Viking-kapteinen er veldig klar over at hverdagen nå blir annerledes for ham og samboer Anette Hovland. De har vaert sammen i 10 år og har i stor grad hatt muligheten til å tenke på seg selv.

På mange måter har fotballspi­llere også en annerledes hverdag enn oss andre. Det handler stort sett om trening, hvile, mer trening, rett kosthold og nok søvn. Kroppen er arbeidsred­skapet. Det handler om å gjøre forutsetni­ngene best mulig.

Og etter en fotballkam­p som ble tapt på overtid etter en klønete feil, er det ikke alle som er like muntre når de kommer hjem i sin egen boble med et hode hvor det surrer godt.

Ny hverdag

Der Tripic før kunne slukke lyset og legge seg nedpå for å hvile mellom slagene, venter nå trilleture­r og bleieskift. Perspektiv­et, ansvaret og helheten er endret.

– Det stemmer definitivt. Samtidig tror jeg det kan gi meg mye positiv energi. Det er en sinnssyk følelse å vaere ferdig på trening og vite hva som venter deg hjemme. Det er kanskje der jeg merker det mest.

– Når du åpner døren og går inn i stuen, så sitter samboeren der og ammer. Da kobler jeg helt av fra fotballen. Selv om jeg er glad for å vaere sammen med laget i Spania nå, gleder jeg meg veldig til å komme hjem, sier Tripic.

– Når får Luka sin første Viking-drakt?

– Han har allerede fått to Viking-bodyer. Men han er fort

satt bare noen uker gammel og passer de ikke helt ennå. Den første drakten skal han få så snart han passer den, svarer Tripic.

De som sitter igjen på SR-Bank Arena og applaudere­r etter kamper, eller er ekstra oppmerksom­me når Tripic har scoret mål, har kanskje lagt merke til at han titter opp på et spesielt sted på tribunen mens han jubler.

Gleder seg til en spesiell dag

Med blikket festet på forloveden former han kjaerlighe­tstegn med hendene. Zlatko Tripic viser både stolthet og blir blank om øynene når han tenker på hvordan det snart skal bli.

– Det er faktisk noe Anette og jeg har snakket om. Jeg gleder meg vanvittig til den dagen Luka blir så gammel at han kan komme på stadionet og se kamper, og jeg kan se og møte dem like etterpå. Jeg kan feire med ham dersom vi vinner. Det vil gi meg en veldig fin følelse. Dersom vi taper eller ikke gjør det så bra, vil det gi trøst. Familie og familienav­net betyr veldig mye for meg, påpeker 30-åringen.

– Det er vel ikke helt utenkelig at det er en kar som heter Luka Tripic i Viking-angrepet om 18–19 år?

– Hehe, vi får se. Det er ikke umulig. Jeg skal i alle fall gi ham den samme støtten som mine foreldre ga meg. Men han skal få gå sine egne veier. Og jeg skal vaere faren hans, ikke en trener. Det var en viktig egenskap mine foreldre hadde.

Sier pappa Zlatko Tripic.

 ?? JON INGEMUNDSE­N ?? Zlatko Tripic (30) og Anette Hovland (28) har vaert sammen i 10 år. – Vi var veldig klare for å stifte familie nå, sier Viking-kapteinen. Her fra cupfinaleb­anketten hvor Tripic ble matchvinne­r i 2019.
JON INGEMUNDSE­N Zlatko Tripic (30) og Anette Hovland (28) har vaert sammen i 10 år. – Vi var veldig klare for å stifte familie nå, sier Viking-kapteinen. Her fra cupfinaleb­anketten hvor Tripic ble matchvinne­r i 2019.
 ?? PRIVAT ?? Zlatko Tripic fikk det travelt med å dra hjem fra treningsle­iren i Portugal, men rakk fødselen til lille Luka. – Han skal få sin første Viking-drakt så snart han passer den, sier Tripic.
PRIVAT Zlatko Tripic fikk det travelt med å dra hjem fra treningsle­iren i Portugal, men rakk fødselen til lille Luka. – Han skal få sin første Viking-drakt så snart han passer den, sier Tripic.
 ?? ?? AFTENBLADE­T I MARBELLA:
AFTENBLADE­T I MARBELLA:

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway