Stavanger Aftenblad

– Det er tungt

FOTBALL: To uker før cupkampen mot Rosenborg hangler Viking. Spillet sitter ikke og trenerne har ikke kunne drille sine 11 beste i kamp. Nå er Viking i tidsnød.

- Kjetil Flygind Journalist kjetil.flygind@ aftenblade­t.no Stig Nilssen Journalist stig.nilssen@ aftenblade­t.no

Skader og sykdom plager Viking:

– Det er noen ubesvarte spørsmål her, sier trener Morten Jensen til Aftenblade­t etter gårsdagens Viking-trening.

Faktisk er det flere ubesvarte spørsmål enn besvarte to uker før Rosenborg og Kjetil Rekdal venter i 4. runde i cupen på SR-Bank arena.

Vikings spill sitter fortsatt ikke skikkelig. Bare glimtvis har vi sett hva som bor i laget mot skikkelig motstand. Defensivt har det sett brukbart ut, offensivt er det fortsatt mye å gå på.

Torsdag tapte Viking 2–3 for Strømsgods­et i Spania. Forfallene haglet. Og søndag venter Lillestrøm. Flere er usikre til den kampen også. Og Viking sliter med å ha sine 11 antatt beste spillere tilgjengel­ig.

Utsetter laguttaket

Det betyr også at det ikke er mulig å kjøre inn elleveren som entrer banen i Jåttåvågen 12. mars.

– Det har vaert utfordrend­e å drille et lag med tanke på skader og sykdom. Det er litt tungt. Blant annet har vi vaert sårbare i backposisj­onen der vi før har vaert godt skodd, for å ta ett eksempel.

– Er det bekymrings­fullt at dere ikke får kjørt inn et lag før RBK-kampen?

– Ideelt sett skulle vi jo ønsket å ha alle tilgjengel­ig. Men det er stort sett alltid noen ute. Spesielt i noen posisjoner skulle vi ønsket å ha flere disponible slik at du hadde unngått å bruke rotasjonss­ystemet for å fylle noen posisjoner og faktisk kunne stille et lag. Det går ut over noen som ikke får konkurrert i sin posisjon. Som «Yanni» mot Godset, sier Morten Jensen.

Torsdag måtte Yann-Erik de Lanlay ned og vikariere på høyrebacke­n selv om han kjemper med flere spillere om en indreløper­rolle.

– Laget mot Rosenborg er ikke tatt ut ennå. Her må vi se hvordan ting ligger an framover. Spesielt høyrebackp­osisjonen er åpen ettersom vi ikke kan bruke Sondre (Bjørshol, skadet) eller Herman (Haugen, ikke klarert for spill).

Flere hangler

Dette er status i troppen halvveis inn i Spania-oppholdet – vikings siste treningsle­ir der de siste bitene egentlig skulle falle på plass og et lag skulle ta form:

Jost Urbancic, hentet for å vaere Vikings nye venstrebac­k, spilte ikke mot Godset grunnet en kjenning i en muskel. Venstrebac­ken trente riktignok som vanlig fredag.

Herman Haugen og nykommer Patrick Yazbek har vaert syke, men er på bedringens vei.

Simen Kvia-Egeskog pådro seg spysyken i midtuken og har vaert to dager i karantene. Han skulle startet mot Strømsgods­et.

Niklas Sandberg hadde en kjenning i leggen før kampen torsdag, men startet. Og forlot kampen med skade tidlig i 1. omgang. Han spiller neppe noe mer i Spania. Som er dårlig nytt for Viking.

Djibril Diop, tiltenkt høyrebacke­n mot Rosenborg 12. mars, kjente noe på baksiden av låret torsdag og forsvant tidlig ut av Godset-kampen. Han jogget for seg selv under torsdagens trening.

Morten Jensen innrømmer at det blir noen diskusjone­r i trenerteam­et for å finne de beste løsningene der det er usikkerhet nå.

– Jeg er sikker på at vi har alternativ­ene i stallen her. Men skulle situasjone­n forverres må vi vurdere andre løsninger.

 ?? KJETIL FLYGIND ?? Viking sliter med å få drillet en skikkelig startellev­er ettersom det stadig er spillere ute med skader eller sykdom. Her fra gårsdagens økt i solen i Spania.
KJETIL FLYGIND Viking sliter med å få drillet en skikkelig startellev­er ettersom det stadig er spillere ute med skader eller sykdom. Her fra gårsdagens økt i solen i Spania.
 ?? ?? AFTENBLADE­T I MARBELLA:
AFTENBLADE­T I MARBELLA:
 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway