Stavanger Aftenblad

I kveld kan Oilers sikre seriegulle­t

ISHOCKEY: Hvis Oilers slår Manglerud Star i kveld – samtidig som Vålerenga slår Storhamar, kan Oilers krones som seriemeste­r for sjuende gang.

- Kjetil Flygind kjetil.flygind@aftenblade­t.no Svein Hagen

12–2-seieren over Lillehamme­r torsdag, der stjernebac­ken Martin Lefebvre tangerte klubbrekor­den i Oilers med hele sju målpoeng, la grunnlaget.

Og i kveld kan utbetaling­en komme i form av seriegull nummer sju for Oilers.

Den rekordjevn­e eliteserie­n kan avgjøres én runde før slutt. Slår Oilers MS i DNB Arena i kveld, og Vålerenga slår tabelltoer Storhamar på Jordal (enten etter fulltid eller spilleforl­engelse/Straffesla­g), er seriegulle­t i orden.

– Vi spillere tenker ikke på det scenarioet. For oss handler det om å gjøre jobben selv, og da får andre resultater bare bli som de blir. Vi har to kamper igjen i seriespill­et, og de skal vi vinne, sa Martin Lefebvre til Aftenblade­t etter torsdagens kamp mot Lillehamme­r.

Backen er nå opp på samme antall poeng som Dan Kissel. En enorm prestasjon av en forsvarssp­iller.

– Akkurat gullhjelme­n tenker jeg ikke på. Det som betyr noe er at vi gjør jobben på isen i disse viktige kampene.

Et Lillehamme­r i økonomisk krise var ikke hektet av før midtveis i 2. periode. Men da var det til gjengjeld fullstendi­g stopp.

En av dem som bidro til timålsseie­ren var Thomas Berg-Paulsen som var tilbake fra to kampers karantene. han scoret Oilers’ nummer 11 og 12 på tampen av 3. periode.

– Det var herlig å komme tilbake fra karantene og score to mål. Det var enkle scoringer, sier han.

Og legger til:

– Nå er det bare å restituere kjapt, lørdag (i dag) venter Manglerud Star. Og skal vi sikre oss seriemeste­rskapet, så handler det i første omgang at vi gjør jobben vår. Det gjorde vi i denne kampen, og det skal vi også gjøre i de to siste seriekampe­ne.

Oilers tok sitt første seriegull i 2011/2012-sesongen. Den gang vant laget med 21 poeng. Denne gangen er det adskillig jevnere. Slik det ble spådd før sesongen.

Før dagen og nest siste serierunde topper Oilers tabellen med ett poengs luke ned til Storhamar. Sparta på 3. plass ligger fem poeng bak.

Kveldens kamp mellom Oilers og MS starter klokken 18.00.

Aftenblade­t gir deg alt fra kampen i vår livedeknin­g fra oppgjøret.

 ?? KRISTIAN JACOBSEN ?? Martin Lefebvre og Oilers naermer seg for alvor seriegulle­t.
KRISTIAN JACOBSEN Martin Lefebvre og Oilers naermer seg for alvor seriegulle­t.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway