Stavanger Aftenblad

Dette tenker han om framtiden

FOTBALL: Går alt etter planen er Tommy Høiland ferdig utdannet eiendomsme­gler mai 2024. Det er kun noen måneder etter at kontrakten med Sandnes Ulf har gått ut. Dette sier 33-åringen om framtiden.

- Tom Gøran Haukalid tom.goran.haukalid@aftenblade­t.no

Skadeplage­t Høiland er snart utdannet eiendomsme­gler:

– Jeg har etter hvert flyttet rundt en del i Norge, og derfor også kjøpt og solgt en del boliger som privatpers­on. Jeg syns det har vaert spennende, og derfor begynte jeg også å studere for å bli eiendomsme­gler, forteller Tommy Høiland.

33-åringen har gjennom karrieren spilt for både Viking, Molde og Strømsgods­et, samt et utlån i Lillestrøm, i tillegg til Bryne og nå Sandnes Ulf.

Dermed har det også blitt mye flytting for mannen som nå holder på å selge huset sitt på Mosterøy. I sommer flytter han nok en gang – da til nytt familiehus på Vaulen.

Går alt etter planen, er Sandnes Ulf-spissen ferdig med bachelorgr­aden sin mai neste år. Kontrakten hans går ut denne sesongen.

– Er du også ferdig med fotballkar­rieren når bacheloren er i boks?

– Det vet jeg ikke. Jeg har vaert veldig lite plaget med skader tidligere i karrieren. Unntaket er i fjor, men så har det begynt dårlig i år også. Jeg ønsker å holde på med fotball så lenge som mulig. Det er opp til meg selv å bevise at jeg har mer å gi.

Må vaere lur

Trebarnsfa­ren har fått en fot innenfor DNB, og jobber i dag deltid hos banken. Det er dermed travle dager med fotball, jobb, studie og tre barn, i tillegg til prosessen ved å selge egen bolig.

– Men nå er fokuset på å komme seg raskest mulig på banen. Samtidig må jeg vaere lur i min alder, og jeg kan ikke «rushe» for mye heller. Heldigvis har vi verdens lengste oppkjøring i Norge, så det er fremdeles god til på å komme seg i form.

Hvor lenge den nåvaerende skaden i leggen setter ham ut av spill er uvisst, men Høiland er ikke med til treningsle­iren i Tyrkia i disse dager.

Planen er likevel å gjøre det betydelig bedre enn i fjor.

– Vet hvor vi har hverandre

– For min del ble det en veldig kjedelig sesong. Vi gjorde det ganske bra i begynnelse­n, så ble jeg etter hvert skadet og benket. Jeg kom her for å spille, og målet er å kjempe seg tilbake i laget slik at vi oppnår målsetting­ene til klubben.

I den tunge høstperiod­en i fjor, sa Høiland rett ut at han var for god til å sitte på benken i førstedivi­sjon.

Bjarne Berntsen begrunnet avgjørelse­ne om å benke Høiland med at Martin Ramsland hadde vaert bedre enn konkurrent­en sin på topp.

– Forholdet til Bjarne er bra. Bjarne er Bjarne og jeg er meg. Vi vet hvor vi har hverandre. Nå er det opp til meg å bevise at jeg er god nok. Han tar ut de han mener er best, så får jeg trene hardt og overbevise ham om at jeg er blant de 11 beste i klubben. – Er du det?

– Ikke akkurat nå. Men forhåpentl­igvis er jeg det når serien starter.

 ?? CARINA JOHANSEN ?? Tommy Høiland har slitt med sykdom og småskader i oppkjøring­en.
CARINA JOHANSEN Tommy Høiland har slitt med sykdom og småskader i oppkjøring­en.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway