Stavanger Aftenblad

– Kjekkeste mesterskap noensinne

ISHOCKEY: Spillere, trenere og andre involverte i Oilers jublet over at nok et seriemeste­rskap endte hos klubben. Og felles for dem alle var at de følte at årets mesterskap var spesielt.

- Svein Hagen

Gullfeirin­gen smakte godt i egen hall:

Styreleder og Oilers-eier Tore Christians­en var storfornøy­d med at seriemeste­rskapet kunne feires etter at det hele ble avgjort etter seieren hjemme i egen storstue.

– Serien har vaert rekordjevn denne sesongen. I perioder har vi faktisk blitt dømt nord og ned, samtidig som enkelte klubber har fylt på med massevis av spillere underveis. Våre spillere har vist en moral og guts som har vaert en fryd selv om vi har hatt noen små feilskjaer underveis, sier han blant jubelscene­ne etter kampen.

Han er snar med å legge til at det var veldig gunstig for dem at Vålerenga slo Storhamar i sin kamp tidligere på dagen.

– Det er ikke ofte jeg holder med Vålerenga i en kamp, men det gjorde jeg faktisk denne gangen, smiler Christians­en.

– Våre spillere har hatt et tøft press på sine skulder gjennom hele sesongen, men de har stått opp og vist sin klasse. Når det drog seg skikkelig til, kom maskinerie­t og lagånden virkelig fram. Dette er utvilsomt det kjekkeste mesterskap­et noensinne for oss, understrek­er en stolt Tore Christians­en.

Lørdagens seriemeste­rskap var det andre på rad for Oilers, samtidig som det var det sjuende totalt. Det første seriemeste­rskapet to de i 2011/12-sesongen.

Har kjent presset

Anders Tangen Henriksen scoret to mål i den avgjørende kampen mot Manglerud Star, og var selvsagt fornøyd med akkurat det.

– Det er alltid kjekt å score mål, og når denne kampen var så viktig for oss å vinne, så smakte det selvsagt ekstra godt. Vi sto fram som et veldig god lag i denne kampen, og vi viste med all tydelighet at formen er veldig god inn mot sluttspill­et som starter neste fredag, forklarer han før gullfeirin­gen ble utvidet inne i garderoben.

Han har ingen problemer med å erkjenne at presset har vaert stort på spillerne slik sesongen har utviklet seg.

– Det var mange som trodde vi sprakk på oppløpet med de to tapene borte mot Storhamar og Vålerenga. Vi var ikke gode i det hele tatt i de kampene, men nok en gang viste vi stor moral og slo kjapt tilbake igjen, sier han.

– At vi skulle få hjelp av Vålerenga i deres kamp mot Storhamar, kan vi bare takke og bukke for. Uansett; vi visste at gjør vi jobben vår og vinner, så kan ingen gå forbi oss på tabellen. Å vinne seriegulle­t her hjemme i egen hall, framfor å få medaljene og pokal utdelt i Grünerhall­en, er også noe helt annet for både oss og fansen, mener Anders Tangen Henriksen.

Spenning til slutt

Christoffe­r Karlsen hadde en real fight med Steffen Thoresen helt på tampen av oppgjøret, uten at det resulterte i mer enn to minutter for noen av dem. Han brydde seg lite om den situasjone­n, men gledet seg desto mer over at spillerne klarte å holde rett fokus i nok en kamp og at de dermed sikret seg seriegulle­t i DNB Arena.

– Fantastisk moro at det har vaert slik spenning med flere lag gjennom hele sesongen. Kronen på verket var jo selvsagt at vi fikset seriemeste­rskapet selv på hjemmebane, ingenting er så stort som det, smiler han.

– Presset har vi hatt i store deler av sesongen, og det er noe vi har ordnet greit. Nå er det viktig at vi tar vare på den godfølelse­n vi har inn mot sluttspill­et som starter neste fredag. Jeg kan love at sluttspill­moduset skal vaere på plass hos alle oss spillere, sier Christoffe­r Karlsen.

En liten markering etter seriegulle­t mente han var på sin plass, men at den markeringe­n skulle vaere ørliten all den tid de skal spille borte mot Grüner allerede tirsdag.

– Først nå det virkelig gjelder

Assistentt­rener, Juha Kaunismäki, var også storveies fornøyd med at spillerne gjorde jobben og sikret seg seriegulle­t. Samtidig hadde han ikke brukt mange kalorier på forhånd i forhold til det at seriegulle­t skulle bli sikret allerede før den siste serierunde­n.

– Heldigvis fikk vi god hjelp av Vålerenga tidligere på dagen. Årets sesong har jammen vaert annerledes enn tidligere sesonger, all den tid det har vaert så mange lag som har kjempet om topplasser­ingene. Det smaker ekstra godt for oss med et seriemeste­rskap når det har vaert et slikt rotterace gjennom hele sesongen, forklarer han.

– Jeg vil likevel legge til at som finne og ishockey, så er det først nå det virkelig gjelder. Sluttspill­et blir kjempespen­nende og vi gleder oss allerede, mener Juha Kaunismäki.

Det smaker ekstra godt for oss med et seriemeste­rskap når det har vaert et slikt rotterace gjennom hele sesongen.

Juha Kaunismäki, assistentt­rener

 ?? CARINA JOHANSEN / NTB ?? Oilers-kaptein, Dennis Sveum, jubler med pokalen for seriemeste­rskapet, foran spillere, trenere og ledere som alle fikk sine medaljer.
CARINA JOHANSEN / NTB Oilers-kaptein, Dennis Sveum, jubler med pokalen for seriemeste­rskapet, foran spillere, trenere og ledere som alle fikk sine medaljer.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway