Stavanger Aftenblad

– Ønsket å teste spillergru­ppen

FOTBALL: Etter fiaskoen mot Strømsgods­et torsdag, ble inngangen til gårsdagens LSK-kamp helt annerledes for Viking-spillerne. Det var et helt bevisst, taktisk valg fra trenerduoe­n.

- Kjetil Flygind Journalist kjetil.flygind@ aftenblade­t.no Stig Nilssen Journalist stig.nilssen@ aftenblade­t.no

Viking-trenerne med uvanlig grep:

– Det var en beskjed vi ønsket å sende. En vekker for spillergru­ppen, sier trener Morten Jensen til Aftenblade­t.

Et Viking i bedring etter den svake prestasjon­en mot Strømsgods­et torsdag, så langt skarpere og bedre ut mot Lillestrøm i Spania i går. Kampen endte 2–2 etter ordinaer tid. Men begge lag ønsket å avslutte med straffespa­rkkonkurra­nse, og der vant LSK.

Kampen var et stort steg i riktig retning for Viking – spesielt offensivt – mot et lag som spilte i 3–5–2-formasjone­n som Viking tidligere har slitt med å spille mot og bryte ned.

Viking skapte ni fete målsjanser og burde vunnet kampen med flere mål.

For mye bom

– Det ble veldig mye bom, sier Jensen og ler.

Men han er fornøyd med mye i kampen selv om det flere ganger sviktet foran LSK-keeper Mads Hedenstad Christians­en.

– Høyresiden vår fungerte bra og skapte mye. Venstresid­en vår skapte som vanlig mye. Vi hadde en fin balanse og klarte å angripe fra begge sider og skapte store sjanser. Men vi burde satt flere av sjansene.

Jensen peker på et Viking-lag som stadig blir modigere med ballen. Mot Lillestrøm satt flyten, det var en tanke og rytme i mye av det som foregikk. Det gikk også tidvis hurtig og var bestemt. Da ser Viking gode ut.

– Jeg synes det var kjempemye bra i dag. Spesielt i 1. omgang. Vi skapte mange sjanser, vi misset en del, men det er positivt at vi skapte sjansene. Jeg merket på oppvarming­en at tenningsni­vået var bra. Vi ville dominere kampen og ta tak fra start. Vi var det klart beste laget, sier Zlatko Tripic.

Holdt laget hemmelig

Kapteinen måtte ut i pausen med en kjenning på baksiden av låret. I dag reiser han hjem til Stavanger til samboeren og den nyfødte sønnen.

Før søndagens kamp i Spania uttalte Vikings trenere at det var usikkerhet knyttet til laguttaket. Flere spillere var usikre. Men sannheten er at dette var en del av Morten Jensen og Bjarte Lunde Aarsheims plan.

De ønsket å holde hele troppen på taerne helt til timer før avspark.

– Dette handler om det vi kaller høyprestas­jonskultur og kampmental­itet. Vi ønsker en kultur i Viking som gjør at vi skal spille bra mot alle lag. Vi har egentlig slått alle lagene, men plutselig svinger det mot antatt svakere motstand. Det liker vi ikke. Og derfor prøver vi å sette noen rammer og skape et miljø som skal sikre at vi lykkes, forklarer Jensen.

Så før kampen mot LSK ble laget holdt hemmelig helt til spillermøt­et to og en halv time før kampstart. Det medførte at langt flere spillere måtte forberede seg som om de skulle starte.

– Når du tar ut et lag så er det så mange som blir veldig skuffet over at de ikke er med. Det er jo nesten å gå mot vår egen kultur. I stedet burde man støtte lagkompise­n sin og ha fokus på hva man selv skal bidra med hvis man kommer inn. Og grepet vi tok før LSK-kampen med å holde laget til like før kamp, hadde en fin effekt på spillergru­ppen, sier Morten Jensen.

Som liker måten troppen respondert­e på grepet.

PS! Keeper Patrik Gunnarsson sto over LSK-kampen med en kjenning i lysken.

 ?? ?? AFTENBLADE­T I MARBELLA:
AFTENBLADE­T I MARBELLA:
 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway