Stavanger Aftenblad

– Vi er fornøyde med troppen

FOTBALL: Det er ingenting som tyder på at Viking kommer til å forsterke laget ytterliger­e før årets sesong.

- Stig Nilssen Journalist stig.nilssen@ aftenblade­t.no Kjetil Flygind Journalist kjetil.flygind@ aftenblade­t.no

Viking har handlet ferdig:

Under hele oppkjøring­en til 2023-sesongen har spillerlog­istikk og forsterkni­nger vaert tema.

Før overgangsm­arkedet åpnet, var Viking tydelige på at de skulle hente inn en spiss en venstrebac­k og en ny indreløper. Nå er Nicholas D’Agostino, Jost Urbancic og Patrick Yazbek på plass.

Samtidig har trenerne, som trenere naermest alltid gjør, ytret ønske om ytterliger­e forsterkni­nger. Spesielt etter salget av Daniel Karlsbakk og ettersom det har oppstått noen skader underveis.

– Vi er ganske rolige nå

Aftenblade­t er kjent med at Vikings sportslige og administra­tive ledelse har hatt et møte og diskutert temaet under treningsle­iren i Spania.

– Vi har hentet de tre forsterkni­ngene som var hovedprior­iteten i dette overgangsm­arkedet. Det er vi veldig fornøyde med. Troppen er godt sammensatt nå, synes vi. Sånt sett er vi ganske rolige, sier Erik Nevland til Aftenblade­t.

Vikings sportssjef er sammen med laget under treningsle­iren i Marbella, Spania. Han påpeker at det fortsatt er en måned igjen før overgangsv­induet stenger midnatt 31. mars.

Samtidig som Nevland understrek­er at Viking alltid har øyner og ører åpne dersom det dukker opp noe spennende, og sier det finnes «noe midler» hvis så skulle skje – bekrefter han at de ikke har noen konkrete planer om å lete etter forsterkni­nger til en bestemt posisjon den kommende måneden.

– Samsvarer dette med trenernes ønske?

– Trenerne ønsker alltid nye spillere, men vi må ha fokus på de vi har nå. Vi har en god tropp. Det er det vi forholder oss til fram mot seriestart hvis ikke noe skjer, svarer Nevland og sier de ikke er i dialog med noen spillere.

– Må føye oss etter det

Viking har fylt opp kvoten sin på ni utenlandsk­e spillere. Dermed er det bare norske spillere som kan vaere aktuelle før sesongstar­ten – hvis ikke en av utlendinge­ne i troppen forsvinner før den tid.

– Hva synes trenerteam­et om denne beskjeden, Morten Jensen?

– Det må vi føye oss etter. Vi har jo fått inn tre spillere og mistet noen, men skulle slanke stallen litt, svarer Jensen og legger til at trenere alltid vil ha mer og har ytret ønske om at klubben må vaere på alerten dersom det dukker opp noe spennende.

– Og det tror jeg klubben er. Vi føler vi har dobbel dekning i mange posisjoner nå. Det er høyrebacke­n vi sliter litt med på grunn av skade og karantene, legger Jensen til.

– Hvordan vurderer dere trenere å gå til sesongstar­t med dagens tropp?

– Vi har fått noen svar gjennom en lang oppkjøring og er komfortabl­e. Det er mye potensial her og en del unggutter som er på vei til å slå igjennom. En spiller som Harald Nilsen Tangen framstår som en helt annen spiller enn i fjor. Det virker spennende, svarer Jensen og ramser også opp Simen Kvia-Egeskog, Edvin Austbø og Sondre Auklend i samme åndedrag.

Mandag kveld ankom også sjefspeide­r Sebastian Brydegaard Vikings treningsle­ir i Spania.

Dansken blir vaerende her ut oppholdet for å bli bedre kjent med sin nye klubb.

Torsdag spiller Viking sin siste kamp under oppholdet i Spania. Oppgjøret mot Jerv spilles klokken 13.00.

Jost Urbancic er friskmeldt til den kampen. Niklas Sandberg, Sondre Bjørshol og Djibril Diop står over.

 ?? KJETIL FLYGIND ?? Erik Nevland, her sammen med Shayne Pattynama, sier Viking er ferdig handlet i dette overgangsv­induet.
KJETIL FLYGIND Erik Nevland, her sammen med Shayne Pattynama, sier Viking er ferdig handlet i dette overgangsv­induet.
 ?? KJETIL FLYGIND ?? Dersom det ikke forsvinner noen ut fra Viking eller det oppstår en situasjon som krever handling, ser det ut til at Vikings trenerduo går til sesongstar­t med troppen de har i dag.
KJETIL FLYGIND Dersom det ikke forsvinner noen ut fra Viking eller det oppstår en situasjon som krever handling, ser det ut til at Vikings trenerduo går til sesongstar­t med troppen de har i dag.
 ?? ?? AFTENBLADE­T I MARBELLA:
AFTENBLADE­T I MARBELLA:
 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway