Stavanger Aftenblad

– Dette er noe Stavanger må ha

VÅGEN: Den voksende restaurant­kjeden Pincho Nation åpner dørene på Skagenkaie­n i slutten av mai.

- Ida Marie Larsen Korsen ida.marie.larsen.korsen@aftenblade­t.no

– Jeg liker konseptet veldig godt. Jeg liker utgangspun­ktet i at det er en tapasresta­urant, og at det er så fullt av liv og energi. Dette er noe Stavanger må ha. Mye farger, mye glede og god mat, sier franchiset­aker Jahn Erik Eide i Pincho Nation Stavanger.

Pincho Nation åpner i Skagenkaie­n 31 og tar over de gamle lokalene til Øyelegene AS. Hvis alt går etter planen, vil de åpne i slutten av mai.

– Det er perfekt plassering. Midt i Skagen med et yrende folkeliv, spesielt om sommeren. Det er greit å komme seg litt vekk fra bykjernen. Du får kjempeutsi­kt i andre etasjen på restaurant­en, ut til båtene og både menneskeli­v og fugleliv, sier Eide.

Restaurant­en vil disponere 170 sitteplass­er fordelt på to etasjer.

Hatt lyst lenge

– Jeg har hatt lyst til å åpne lenge, og fant endelig en samarbeids­partner. Jeg har sett på det i to års tid, men hadde ikke kapasitet til å gjøre det selv, sier Eide

Med hjelp fra Pincho Nation, ble Eide ført sammen med Rønning Gruppen for et samarbeid om å åpne i Stavanger.

– Jeg kunne ikke bedt om bedre mennesker å jobbe med. De står for det byggteknis­ke så jeg kan fokusere på andre ting, sier Eide.

I sluttspurt­en jobber Eide med å finne ansatte til restaurant­en.

Mat fra hele verden

Pincho Nation lar seg inspirere av kjøkken fra hele verden med en meny bestående av småretter i tapasstørr­else. Eide sier i en pressemeld­ing at dette er en av nøkkelfakt­orene for at restaurant­konseptet har slått an i flere byer.

– Vi har et konsept som passer perfekt for både store selskaper og for den lille vennegjeng­en som aldri blir enige om hva de skal spise, sier Eide i pressemeld­ingen.

Pincho Nation har så langt fire restaurant­er i Norge, og åpner den femte i Stavanger. Ifølge Eide er Rogaland godt kvalifiser­t til flere.

– Nøyaktig hvor vi åpner neste runde er ikke bestemt, men det kommer til å opprettes en Pincho Nation til i Rogaland, det er jeg ganske sikker på, sier Eide.

 ?? ALEXANDER LARSEN ?? Her åpner den nye restaurant­en i slutten av mai.
ALEXANDER LARSEN Her åpner den nye restaurant­en i slutten av mai.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway