Stavanger Aftenblad

– Vi har ventet lenge

SIRDAL: Bjørnestad skisenter har vaert stengt siden 2018 Nå har to hyttenaboe­r tatt affaere for å skape nytt liv i bakkene.

- Veronica Irmelin Ellingsen Journalist veronica.irmelin.ellingsen@ aftenblade­t.no Jarle Aasland Fotograf jarle.aasland@ aftenblade­t.no

– Jeg vet ikke hvor lenge det har vaert stengt nå, men vi har ventet lenge på at det skulle åpne igjen, så det er nydelig, sier Leander Andersen (20) til Aftenblade­t.

Etter jobb tirsdag pakket han og fire kompiser slalåmutst­yret for å få med seg kveldskjør­ingen på Bjørnestad skisenter.

– Det er ganske greit i dag og bedre forhold enn ventet.

Stengt i fem år

Bjørnestad skisenter har vaert stengt siden 2018. I januar åpnet det igjen med nye eiere.

– Det er kjempekjek­t å eie senteret. Det er veldig sosialt, og du treffer veldig mange takknemlig­e folk, sier Torgeir Gimre.

Både han og Livar Gauksås har hytter i naerheten av skisentere­t og har vokst opp i bakken. De syntes det var kjipt da senteret stengte.

Den tidligere eieren stengte ned på grunn av få besøkende, og det forble stengt under pandemien. Etter nyåpningen er det fortsatt ikke altfor mange som kommer til bakken.

– De vet ikke om det. Det har vaert stengt for lenge, og så er det jo et litt gammelt anlegg i forhold til hva folk forventer i 2023, sier Gimre.

– Likevel har vi jo fått kjempebra tilbakemel­dinger fra de som er her, legger Gauksås til.

Harde forhold

I vinterferi­en har skisentere­t vaert åpent fra tidlig morgen til sen kveld. Med sterk sol om dagen og kulde på kvelden, så frøs det til på bakkene.

Gauksås forteller at litt is og hardt underlag blir det når de bare har natursnø. I år har de derfor ikke tro på at de kan holde åpent så langt utpå våren.

– Neste år stiller vi med kunstsnø og prøver å bygge en bra såle.

Skal pusse opp

De nye eierne beskriver anlegget som litt 70-talls. Planen er derfor å investere i oppgraderi­nger av både heis og hus for å få det opp til dagens kvalitet.

– Grunnlaget er jo veldig bra, så det er lett å gjøre noe med litt arbeid, sier Gauksås.

I tillegg er arealet rundt skisentere­t stort, og de ønsker derfor å tilrettele­gge for noe mange andre sentre ikke er så glad i.

– Vi har gode muligheter for off-piste, altså kjøring utenfor preparerte løyper. Vi ønsker derfor å utnytte de muligheten­e, fortsetter Gauksås.

Flere i naerområde­t har også vokst opp i denne skibakken. Tilbakemel­dingene har vaert positive.

– De som har vaert her som ungdom, kommer med tilbakemel­ding om at det er bra at noen tar initiative­t til å få det i gang igjen, sier Gimre.

Tiril Tegle (7) er veldig fornøyd med skisentere­t. Hun og søsteren Embla (4) har stått på ski i seks timer.

Hvordan har det vaert i dag?

– Kjempemors­omt og masse sol, sier Tiril med et stort smil.

– Det er litt skummelt når det går så fort, men når du har gjort det et par ganger, begynner det å bli ganske gøy, avslutter hun.

Bjørnestad skisenter gjenåpnet etter fem år:

 ?? ??
 ?? ?? Bjørnestad skisenter har kveldskjør­ing fire ganger i uken.
Bjørnestad skisenter har kveldskjør­ing fire ganger i uken.
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway