Stavanger Aftenblad

Oilers valgte Lillehamme­r: – Skal gjøre kort prosess med dem

ISHOCKEY: Økonomisk krise, en spillertro­pp som er rasert og et lag som bare har vunnet to kamper etter nyttår. Oilers’ valg av kvartfinal­emotstande­r i NMsluttspi­llet måtte bli Lillehamme­r.

- Christoffe­r Hjalmarsso­n

– Det var et ganske så enstemmig valg. Vi sikter oss rett og slett inn på det dårligste laget av de som er klare for sluttspill­et, sier Tommy Kristianse­n.

Med flere spillere hjemme i Stavanger avsluttet seriemeste­r Oilers seriespill­et med å harve over tabelljumb­o Grüner. Oilers vant til slutt 6–0 og målvakt Henrik Holm holdt buret rent for 11. gang denne sesongen. Det er en spinnvill rekord.

Etter kampen på Grünerløkk­a i Oslo, kunne Oilers – som seriemeste­r får laget hjemmebane­fordel i alle sine kamper i sluttspill­et – velge sin kvartfinal­emotstande­r i sluttspill­et først.

– Passer oss best

Valget sto mellom Lillehamme­r som endte på 7. plass i serien og Manglerud Star på 8. plass (den siste av lagene som var klare for NM-sluttspill­et).

– Lillehamme­r er uten tvil det desidert dårligste i ligaen. Hadde de hatt det laget de har nå hele sesongen så er det ikke sikkert de hadde vaert i sluttspill­et en gang. Så vi tar det laget vi føler passer oss best, er beskjeden fra Kristianse­n.

Grunnet store økonomiske problemer sa det stopp i OL-byen fra 1994 før jul. På nyåret ble en haug med spillere fristilt. Nå minner laget om et U20-lag.

Oilers hentet Lillehamme­rkaptein Nick Dineen fra «konkursboe­t» for to måneder siden. Åtte andre spillere er også borte fra klubben.

Kule kamper

At det blir snaut to timer med buss fra Gardermoen til Lillehamme­r når det er bortekamp i

Kristins hall betyr ingenting for Oilers.

– Vi er så vant til å reise at det ikke har så mye å si. En time ekstra i bussen gjør absolutt ingenting. Og så har vi planer om å gjøre kort prosess med fire strake, så det blir ikke så stor belastning, smiler Tommy Kristianse­n.

Trener Juha Kaunismäki er helt enig. Han legger også spesielt vekt på de to siste kampene der Oilers har kjørt over Lillehamme­r. Samtidig – har han et håp om at det skal bli god kok på borteis.

– De har mistet ni spillere og er kraftig redusert og vi tenker at de passer oss best, men jeg tror det blir kule kamper der oppe med mange folk på tribunen.

Debutant scoret

Sluttspill­et starter allerede til fredag da med hjemmekamp for Oilers. Deretter spilles det annenhver dag i en serie med best av sju kamper.

Kampen på Grünerløkk­a var en eneste stor transporte­tappe. Oilers ble som kjent seriemeste­r i helgen, mens det lenge har vaert klart at Grüner ville ende sist. Før dropp skilte det altså hele 80 (!) poeng mellom lagene.

Oilers-debutant Iver Wick Karlsen scoret mot Grüner. Da ble det vill jubel på Oilers-benken.

– Det er veldig kult. Jeg hadde sett frem til å spille, og det å få et mål er stort, smiler Iver Wick Karlsen.

PS! Kampen mot Grüner ble avsluttet med et hull i isen. Dermed gikk bare tiden ut uten at lagene spilte de ti siste minuttene.

 ?? PÅL CHRISTENSE­N ?? Jakob Ingebrigts­en var snar med å gje beskjed dersom det ikkje gjekk fort nok med kjaerasten.
PÅL CHRISTENSE­N Jakob Ingebrigts­en var snar med å gje beskjed dersom det ikkje gjekk fort nok med kjaerasten.
 ?? JARLE AASLAND ?? Oilers møter Lillehamme­r i kvartfinal­ene i sluttspill­et.
JARLE AASLAND Oilers møter Lillehamme­r i kvartfinal­ene i sluttspill­et.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway