Stavanger Aftenblad

Nye skadeprobl­emer for Viking

FOTBALL: Viking spiller treningska­mp etter treningska­mp. Men laget som skal møte Rosenborg i cupen om en drøy uke får de ikke drillet.

- Kjetil Flygind Journalist kjetil.flygind@ aftenblade­t.no Stig Nilssen Journalist stig.nilssen@ aftenblade­t.no

– Vi kommer ikke til å mønstre et skadefritt mannskap til den kampen. Men vi skal klare å stille lag, sier Viking-trener Morten Jensen til Aftenblade­t.

Strålende sol. Litt vind, men ypperlige forhold. Onsdag gjennomfør­te Viking sin siste treningsøk­t i Marbella før torsdagens treningska­mp mot Jerv.

Men det var like stor aktivitet utenfor treningsfe­ltet som på. Den ene spilleren etter den andre gikk av fotballøkt­en med kjenning et sted.

Brekalo forlot treningen

Fredag reiser Viking hjem fra sin tredje og siste treningsle­ir. I januar var laget i Alicante. I februar dro de til Portugal der trenerduoe­n skulle begynne å stramme til med tanke på alvoret som venter i mars.

Og i Marbella skulle det spisses ytterliger­e. Laget skulle drilles og finslipes før møtet med Rosenborg i cupen 12. mars.

Men slik har det ikke blitt. Vinterens oppkjøring har i stor grad handlet om de spillerne som til enhver tid ikke har vaert tilgjengel­ige. Fravaerene har gjort at Viking er blitt tvunget til å rotere mye mer enn ønskelig.

Og nå tyder alt på at Viking heller ikke kan bruke torsdagens kamp mot Jerv til å drille «Rosenborg-laget». Dette oppgjøret var pekt ut som kampen den viktige midtstoppe­rduoen Gianni Stensness og David Brekalo endelig skulle få sin første hele kamp sammen i Viking-forsvaret. Men det blir det ingenting av.

Flere usikre

Den planen måtte skrotes en snau time ut i torsdagens treningsøk­t. Da forlot Brekalo feltet med en stiv lyske som har ligget og ulmet under hele oppholdet i Marbella.

Også Markus Solbakken (stiv i hoftene) og Nick D’Agostino (kjenning i låret) er usikre til møtet med Jerv. Niklas Sandberg er skadet og uaktuell. Djibril Diop spiller heller ikke etter at han skadet seg mot Strømsgods­et for en uke siden.

Sondre Bjørshol er fortsatt et stykke unna å bli kampklar etter operasjon, mens Viljar Vevatne er et stykke unna kampform etter å ha vaert ute lenge. I tillegg har kaptein Zlatko Tripic reist hjem fra Spania og er ikke med.

– Vi må se torsdag morgen hvem som er klare. Da setter vi oss ned med det medisinske apparatet. Spillerne får behandling onsdag kveld, så ser vi hvordan de som sliter med smårusk føler seg. Vi snakker om reelle kjenninger, så vi tar ingen sjanser før en viktig kamp neste uke, sier Morten Jensen.

10 kamper på 34 dager

På den positive siden virker både keeper Patrik Gunnarsson og venstrebac­k Jost Urbancic å vaere 100 prosent klare til kamp.

Skader og sykdom i troppen har gjort at flere spillere har måttet å stå over treningska­mper. Skifte av underlag må trolig ta noe av skylden for småskadene. Men det elleville kampprogra­mmet har neppe gjort situasjone­n bedre. Viking spiller sin tiende treningska­mp mot Jerv – på en drøy måned.

Vikings trenerduo har erkjent at det heftige kampprogra­mmet i oppkjøring­en nok har vaert i meste laget.

Planen om å spisse mer i vinter og spille mange kamper har endt med at spissingen har uteblitt samtidig som skadeliste­n er blitt lengre.

Trolig vil ikke Vikings ellever til Rosenborg bli klar og kan kjøres inn før mot slutten av neste uke – noen få dager før cupkampen.

De Lanlay blir høyreback

Og nå kommer Viking hjem til kunstgras og kaldt vintervaer etter halvannen uke på naturgras og 20 grader i Spania.

– Det er klart det er dumt at vi ikke kan stille med det samme laget i flere kamper, men situasjone­n er som den er. Når noen ikke spiller må andre gripe sjansen slik Edvin gjorde mot Lillestrøm, sier Jensen.

17-åringen Edvin Austbø starter trolig mot Jerv. På en av kantene. I løperrekke­n får han etter alt å dømme selskap av Kevin Kabran og Sander Svendsen.

Yann-Erik de Lanlay spiller høyreback. Indreløper­en må vikariere på backen ettersom Bjørshol er skadet og Herman Haugen ikke er disponibel. Back spiller nok De Lanlay også Rosenborg.

Kampstart mot Jerv i dag klokken 13.00.

 ?? KJETIL FLYGIND ?? David Brekalo avbrøt gårsdagens trening og satte seg på sykkelen. Her sammen med leder av Vikings medisinske team Halvard Øen Grova.
KJETIL FLYGIND David Brekalo avbrøt gårsdagens trening og satte seg på sykkelen. Her sammen med leder av Vikings medisinske team Halvard Øen Grova.
 ?? ?? AFTENBLADE­T I MARBELLA:
AFTENBLADE­T I MARBELLA:
 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway