Stavanger Aftenblad

Kjent komiker spiller i ny sesong av «Lykkeland»

SESONG 3: Året er 1987 i den tredje sesongen av «Lykkeland», som nå spilles inn i Stavanger. Noen nye fjes dukker opp, deriblant en ingeniør som spilles av komiker Herman Flesvig.

- Hilde Olaussen Journalist hilde.olaussen@ aftenblade­t.no Alexander Larsen Fotograf alexander.larsen@ aftenblade­t.no

– Det er uvant, men jeg har hatt lyst å gjøre drama også. Det vil ikke si at jeg skal slutte med komedie, men nå har jeg flere strenger å spille på, sier Herman Flesvig til Aftenblade­t.

Mellom opptak har han på seg en stor boblejakke over kostymet. Det er sol og vår i luften, men kaldt i skyggen av testriggen Ullrigg på Ullandhaug. På plassen foran riggen springer et titalls mennesker rundt med gule og hvite hjelmer og gjør klar til innspillin­gen. Scenen som spilles inn er et møte mellom Anna Hellevik, en av hovedkarak­terene i serien, og Flesvigs nye rolle, ingeniøren Sture Movik. Flesvig beskriver karakteren sin som en «jovial og fin fyr».

– Han elsker å lage ting, og han utvikler mye til oljeplattf­ormer. Sture er ganske annerledes enn

Herman, så jeg har måttet laere mye nytt for å spille ham.

Flesvig er best kjent som komiker. På NRK har han hatt stor suksess med tv-serien «Førstegang­stjenesten», hvor han spiller flere roller og har skrevet manus. Han gjorde også stor suksess med podkasten Friminutt sammen med Mikkel Niva.

Ikke dialekt-bytte

Skuespille­ren har fått positive reaksjoner fra foreldrene på den nye karriereva­lget. De er veldig glade i «Lykkeland» allerede.

– Moren og faren min har likt alt jeg har gjort, men de synes det var veldig stas da jeg fikk denne rollen.

Stavanger er også en ny opplevelse for Flesvig, som ikke har tilbrakt mye tid i byen tidligere. Vårvaeret har gjort inntrykk.

– Jeg er positivt overrasket over Stavanger. Det er en fin by. Alle sier at det regner her hele tiden, men vi har vaert heldige og fått fint vaer.

Selv om han har gjort mange ulike roller og stemmer, skal ikke Flesvig snakke Stavanger-dialekt

«Lykkeland» har de første sesongene vaert mest på stavangers­k. Nordlendin­gen Per Kjerstad har for eksempel måtte bytte dialekt til sin rolle. At serien nå får inn en østlending som en ny karakter er en konsekvens av den tidsepoken den nye sesongen finner sted: 80-tallet.

– I tredje sesong har bransjen har utviklet seg og nå er den mer åpen. Dermed kan folk komme og jobbe i oljen fra andre steder i Norge eller fra utlandet, sier regissør Petter Naess.

– Den rette intensitet­en

Produsent Synnøve Hørsdal var den som hadde ideen til serien, som hadde premiere i 2018. Mange av skuespille­rne har dermed jobbet sammen i flere år. Hørsdal

forteller at det ikke bare har vaert enkelt å finne en ny skuespille­r til det som har blitt et etablert ensemble.

– Det var en lang prosess for å finne hvem som skulle inn i serien. Men Herman hadde noe av det vi så etter for å spille en drevet ingeniør og fagnerd. Han har den rette intensitet­en.

Flesvig var ikke den første de tenkte på til rollen, men produsente­n er fornøyd med valget.

– Det var et lett, gøy og riktig valg, sier hun.

– I den tredje sesongen er oljebransj­en mer moden. Det blir både jappetid og nedgang. Mye av bransjen vil også gå over fra manuelt arbeid til automatikk, sier produsente­n.

Hørsdal understrek­er at den nye sesongen ikke blir kjedelig, selv om de tekniske sidene av oljebransj­en kan virke sånn for noen. Historien fortelles gjennom karakteren­e, som skal oppleve mye.

– Det kommer til å skje store hendelser i karakteren­e sine liv og de får andre utfordring­er enn før, sier produsente­n.

«Lykkeland» skal spilles inn på ulike steder i Stavanger-området de neste 4–5 ukene. Sesongen får premiere på NRK neste år. Hørsdal vokste selv opp i Stavanger, og er veldig glad for å vaere tilbake.

– Vi har alltid blitt veldig godt tatt imot her, sier hun.

Spiller eldre enn seg selv

Anne Regine Ellingsaet­er har vaert med i «Lykkeland» siden starten, som karakteren Anna Hellevik. Hun synes det er fint å vaere tilbake på innspillin­g.

– Jeg har gledet meg lenge til å komme i gang igjen. Det er kjekt å jobbe med nye karakterer og skuespille­re.

Da serien begynte var handlingen satt på slutten av 60-tallet. Nå har karakteren blitt 20 år eldre.

– Å spille noen som er ti år eldre enn seg selv er en interessan­t oppgave. Anna er voksen nå, og modnere enn meg selv. Hun kan andre ting enn meg om ting som teknologi og økonomi. Sånt er det spennende å sette seg inn i, sier Ellingsaet­er.

AErefrykt for madlagutt

– Nå passerer vi det året jeg ble født. Jeg synes jeg ser bedre og bedre ut, sier skuespille­r Ole Christoffe­r Ertvaag.

Han har vaert med i «Lykkeland» siden første sesong som Rein Hellevik, broren til Anna. Ertvaag sier serien er viktig for ham av flere grunner.

– Den har en spesiell plass i hjerter mitt. Jeg er madlagutt og nå spiller vi inn på Ullrigg. Jeg får aerefrykt! Jeg føler nesten jeg må levere bedre enn alle de andre, sier han.

 ?? ?? – Jeg føler meg i veldig trygge hender med Petter, sier Herman Flesvig om å jobbe med regissør Petter Naess.
– Jeg føler meg i veldig trygge hender med Petter, sier Herman Flesvig om å jobbe med regissør Petter Naess.
 ?? ?? – Det er en ny tid med nye muligheter, sier Anne Regine Ellingsaet­er hemmelighe­tsfullt om hva som skjer i sesong tre.
– Det er en ny tid med nye muligheter, sier Anne Regine Ellingsaet­er hemmelighe­tsfullt om hva som skjer i sesong tre.
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway