Stavanger Aftenblad

Steel Panther! Jeg elsker dere. Unnskyld

PLATE: Musikk skal også vaere gøy. Det sørger Steel Panther for. Så, ikke vaer så gravalvorl­ig der du sitter. Kos deg heller.

- Jonas Vikingstad

Steel Panther: «On the prowl»

Er du av den sarte typen? En med en helning mot det puritanske og avsky mot underbukse­humor? Vel, da takker jeg for følget. Herfra og ut blir det småskitten­t.

På forhånd: unnskyld.

Steel Panther er nemlig ute med ny plate. Glamrocker­ne med de humoristis­ke, drøye og komisk fengende låtene har bergtatt og irritert siden 2009. Det er som om gutta fra LA så på Mötley Crüe og Poison og tenkte; «dette blir for smått». Smått kan man ikke kalle denne gruppen.

Med grep som kraftig overdrivel­se, komikk og stort musikalsk talent tar gutta fatt på sin sjette plate.

Den overdrevne 80-talls sounden sitter fra første synth og riff. På platens andre spor slås du i bakhodet med «Friends with benefits». Soloen er så hemningslø­s og overdådig at selv Yngwie Malmsteen ville blitt flau, og teksten så drøy at den ikke sømmer seg for gjengivels­e i en forholdsvi­s respektabe­l avis. Ikke hos oss heller. Men det er gøy og skremmende catchy.

I «1987» mimrer de nå middelaldr­ende amerikaner­ne tilbake til «storhetsti­den». Tiden hvor menn brukte mer sminke enn kvinner, mimres det. Ting var mye bedre før, synger 57 år gamle Michael Starr i dette herlige stikket til bitre eldre menn, hvis tid for lengst har løpt fra.

Den store romansen uteblir, riktignok. De svulstige kraftballa­dene som utbasunere­r evig kjaerlighe­t ligger ikke i Steel Panthers verktøyset­t. Det gjør imidlertid en hyllest til en kvinnes underliv i «Magical vagina». Selv om tematikken hører en 16-åring til, så er det musikalske håndverket ikke til å ta feil av. Igjen, unnskyld, men dette er så skremmende fengende.

Man kommer ikke bort fra at Steel Panther er drivende gode. Alt stemmer, om man bare låser selvhøytid­eligheten bort. Langt bort. Kun da kan du nyte dette verket. Jeg klarer ikke å la vaere å like det. Det er for bra.

Beste spor: «Friends with benefits» og «Magical vagina».

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway