Stavanger Aftenblad

– Jeg er ikke bekymret

FOTBALL: Med nesten en hel ellever på sidelinjen leverte Viking en generalprø­ve før cupkampen mot Rosenborg som neppe ga svarene de jaktet.

- Kjetil Flygind Journalist kjetil.flygind@ aftenblade­t.no Stig Nilssen Journalist stig.nilssen@ aftenblade­t.no

Viking ble avkledd i generalprø­ven:

– Dette har vaert en god treningsle­ir for oss. Men vi skulle nok nøyd oss med å bare spille to kamper her nede, sier trener Bjarte Lunde Aarsheim til Aftenblade­t.

Etter å ha tapt den siste treningska­mpen under Spania-oppholdet for 1. divisjonsl­aget Jerv 0–1, er oppkjøring­ens tredje og siste treningsle­ir straks historie for Viking

I dag setter laget seg på flyet hjem. Med en drøy uke til sesongen åpnes med cupkamp mot Rosenborg, er det mange ubesvarte spørsmål rundt årets Viking-lag. Og kampen mot Jerv ga flere spørsmål enn svar.

Mange ute

Uten Zlatko Tripic, Sondre Bjørshol, Viljar Vevatne, David Brekalo, Djibril Diop, Niklas Sandberg og Markus Solbakken – i tillegg til at Nick D’Agostino ble spart, så ikke Viking ut som et lag som er en drøyt uke unna å skulle vaere klare til sesongstar­t.

Denne kampen var den tiende på 34 dager i løpet av vinterens oppkjøring. I Spania har det blitt tap for Strømsgods­et, en solid 2–2-kamp mot Lillestrøm før Jerv ikke ufortjent vant i det som var Vikings generalprø­ve.

Forfallene har gjort at Viking ikke har fått kontinuite­t, de har ikke fått drillet en ellever og relasjoner i disse kampene. Og dermed har ikke Vikings trenerduo fått se sine beste menn sammen i kamp slik planen var før oppholdet.

Mistet kontrollen

– Hva sitter du igjen med etter denne kampen mot Jerv, Lunde Aarsheim?

– Mye positivt og noe negativt. Det positive er at vi skapte mange sjanser igjen.

– Jeg telte to store målsjanser til Viking ...?

– Da har du mange faerre enn meg. Da har du ikke hatt øynene åpne, så der tar du ganske feil.

– Det positive fra denne kampen var at dere skapte sjanser?

– Nei, vi fikk trent på det høye presset. Vi fikk se nykommer Patrick Yazbek og Gianni Stensness spilte 90 minutter. Og så var det negativt at så mange av de antatt beste spillerne ikke var med i den siste kampen før vi spiller en tellende kamp.

Lunde Aarsheim trekker også fram at laget mistet kontrollen over kampen etter pause som noe han ikke likte. Det samme med de misbrukte sjansene han mener det var mange av.

Uaktuelt å droppe kampen

Med en ny formasjon og nye spillere som skal finne sine plasser og skape relasjoner på banen, reiser Viking i stedet hjem uten å ha fått testet sine antatt 11 beste i noen av oppgjørene. Dermed er det en god del spørsmål om bord på Norwegians rute nordover.

Blant annet er det umulig for Vikings trenerduo å se for seg en startellev­er mot RBK ni dager før oppgjøret spilles. Denne blir trolig klar mot slutten av neste uke.

Viking var aldri inn på å droppe kampen mot Jerv, sier Bjarte Lunde Aarsheim. Det selv om mange av de mest sentrale spillerne ikke var med.

– Det var helt uaktuelt ikke å spille kampen, sier treneren.

Lover skadefri tropp

Harald Nilsen Tangen, som har spilt bortimot alt i oppkjøring­en, sier dette om belastning­en:

– Jeg tror vi er ganske slitne hele gjengen. Vi har spilt veldig mange kamper – kanskje for mange, sier midtbanesp­illeren etter Jerv-kampen.

– Har utbyttet av treningska­mpene vaert godt nok synes du?

– Det er uheldig at vi ikke har alle spillerne tilgjengel­ig og at vi ikke får trent på relasjoner. Men mange har vått mye kamptrenin­g. Det er positivt. Vi skal vaere klare til sesongen starter.

Selv om forfallene også til denne kampen var mange, var ikke det i seg selv grunn nok til å droppe kampen. Trener Bjarte Lunde Aarsheim mener Viking løste den utfordring­en ved å slippe til andre mens de som hangler fikk hvile.

– Hadde dette vaert en tellende kamp så hadde laget sett annerledes ut, sier han.

– Kommer Viking – som følge av alt rusket som er i troppen – til å bli nødt til å sende halvskaded­e spillere på banen mot Rosenborg?

– Nei. Jeg er ganske trygg på at vi skal få alle på beina.

– Ikke planen

– Dere har spilt ti kamper på 34 dager i oppkjøring­en. Hadde du sett for deg denne elleveren og denne prestasjon­en i den siste kampen før alvoret starter?

– Nei, det var ikke planen. Det er helt sikkert. Men jeg er ikke veldig bekymret for det smårusket som er i troppen. De fleste skal nok bli klare til Rosenborg-kampen. Da stiller vi det beste laget.

– Jeg synes det ligger et usikkerhet­enes slør over Viking en drøy uke før alvoret starter, hva sier du?

– Det gjør det alltid. Vi er veldig spent før vi starter sesongen. Men jeg føler vi har jobbet godt i alle faser av spillet og hvordan vi ønsker å framstå. Så skulle det selvfølgel­ig gjerne vaert litt annerledes med tanke på forfallene. Uansett føler jeg vi er godt forberedt.

 ?? JAN KÅRE NESS ?? Kristoffer Løkberg roper ut i frustrasjo­n etter Jervs seiersmål i torsdagens treningska­mp i Spania. Dette var Vikings generalprø­ve før alvoret starter neste helg.
JAN KÅRE NESS Kristoffer Løkberg roper ut i frustrasjo­n etter Jervs seiersmål i torsdagens treningska­mp i Spania. Dette var Vikings generalprø­ve før alvoret starter neste helg.
 ?? ?? AFTENBLADE­T I MARBELLA:
AFTENBLADE­T I MARBELLA:
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway